Pagrindinis diskusijų puslapis » PLASTIKINIAI MODELIAI » Plastikinė aviacija

 


Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Kyushu J7W1 Shinden 1/72
StandartinėParašytas: 27 Bal 2014 21:20
  

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Užsiregistravo: 11 Rgp 2011 14:21
Pranešimai: 12965
auktis rašė:
Dar vienas iš seniai pradėtų ir tik ką pabaigtų modelių.
Anties tipo lėktuvas, kurtas kovai su priešo bombonešiais – tam buvo reikalingas didelis, greitis, manevringumas bei sunki ginkluotė, kuriai tokio komponavimo lėktuve liko laisva visa „nosis“. Pirmasis prototipas, skrydžiui pakilęs 1945 m. rugpjūčio 3 d., iki karo pabaigos atliko dar du bandomuosius skrydžius ir iš viso ore praleido apie 45 minutes. Sakoma, kad bandymai buvo sėkmingi. Atkreiptinas dėmesys, kokia aukšta jo važiuoklė – tas reikalinga dėl didžiulio propelerio gale – po „Shinden“ apačia beveik pratelpa aerodrominis to laikmečio kuro sunkvežimis. Taip pat įdomu tai, kad planuota šiame lėktuve įtaisyti ir reaktyvinį variklį. Tas neturėjo būti labai sudėtinga dėl tokio agregatų išdėstymo – nebūtų prireikę didesnių pakeitimų, praktiškai tik pakeisti varikli. Na bet čia iš „Luftwaffe 47“ serijos, ....ee... t.y. „Tokyo defence 1947“ :)
Daugiau informacijos tikrai yra internete ;)

Modelis – tipinė Hasegawa, sutapimas be didesnių problemų, špakliaus praktiškai nereikia, aišku, detalių – ne per daugiausia (jų galėtų būti truputį daugiau kabinos viduje). Nežinau ar čia mano apsižioplinimas/persistengimas, bet tam tikru rakursu žiūrint ypač prieš šviesą, kiaurai persimato variklio vietoje per oro paėmimo angas. Būtų užtekę bet kokią pertvarėlę padaryti, kad šviesa nepraeitų. Bet tai iš tikrųjų labai smulkmena manau.
Dekolės – labai nuvylė. Storos ir niekaip nenorėjo sulįsti į siūles, gal kokia partija neteisinga pakliuvo (Hasegawa modeliuose tas gana retai būna). Bebandant jas ten „sugrūsti“, dekolės pradėjo trupėti ir byrėti, paskui bandžiau tas vietas pataisyti teptuku; nelabai pavyko (atspalvio ir dažo tirštumo nepataikiau), tai net norėjosi išsiųsti modelį į kamikadzės skrydį sienos link... :evil: :evil: Galiausiai patenkinamas rezultatas gavosi lengvai purkštelėjus raudonų dažų per apskritimo formos trafaretą – taip ko gero reikės daryti ateityje visada, ypač jei tokia forma nesudėtinga ir spalva viena – nebereiks žaiste su dekolėm ir rezultatas tikresnis gausis. Dažyta Model Master 2 dažais, lakuota „Futura“ maišyta su Tamiya Flat base. Na, ir dar vos vos jį „aprūkinau“, nesusilaikiau tiesiog :)



Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis


          Į viršų  
 
 
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą



Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių


Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007