P-51 H Mustang BAIGTAS
Pereiti prie 1, 2  Toliau

Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Kartoninė aviacija
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Reynevan

Prisijungė: 2008 01 06

PranešimasParašytas: Pir. 07 07, 2008 11:06 pm    Rašyti temą: P-51 H Mustang BAIGTAS Atsakyti su citata

Sveiki!

Norėčiau jums pristatyti mano ką tik pabaigtą P-51 iš leidyklos ORIOL. Modelį klijavau apie 4 mėnesius su pertraukomis. Galiu apie jį pasakyti, kad gan geros kokybės modelis. Labai graži poligrafija ir pats modelis suklijuotas žiūrisi labai įdomiai, bent jau man. Tai yra "H" versija, kuri nespėjo pakariauti antrame pasauliniame kare. Šis lėktuvas yra iš 1947 metų, bent jau taip parašyta pačiame žurnale. Klijavimo instrukcija paviršutiniška - aprašytos tik svarbiausios funkcijos. Pats modelis susideda iš 526 detalių pagal mano skaičiavimus. Yra tam tikrų nesutapimų, kai kurių detalių numeriai sumaišyti arba jų nėra piešiniuose, man liko keletas tokių detalių. Nežinau ką su jais daryti. Kai kurias detales irgi reikėjo "koreguoti", tačiau rimtų nesutapimų nebuvo. Patiko, kad papildomai galima surinkti žemės stabdžius (nežinau kaip tai vadinasi lietuviškai) ir bombų vėžimėlį. Galima pasirinkti ką galime kabinti po lėktuvu- ar bombas ar kuro bakus.

Briaunas dažiau akvareliniais pieštukais ir menininkų parduotuvės, modelis buvo padažytas kelis kartus blizgančiu laku Humbroll Gloss Cote 28ml, kabinos gaubtas buvo man atvežtas iš Lenkijos iš Gomix - tiesa jis yra skirtas Halinskio versijai P-51D, todėl turėjau šiek tiek problemų su jo įmontavimu. Tai yra ketvirtas mano gyvenime modelis iš popieriaus ir trečias lėktuvo modelis. Galiu dar pridurti, kad modelis gal nėra labai jau sunkus, bet reikalauja daug laiko ir precizijos. Man jis buvo biški per sunkus, bet aplamai esu patenkintas iš galutinio rezultato. Suprantu, kad yra tam tikrų klaidų, bet kaip sakoma mokomės visą gyvenimą ir tobulumo ribų nėra. Kviečiu pasižiūrėti ir komentuoti.

Ir viršelis:

Paskutinį kartą redagavo Reynevan, Pen. 03 06, 2009 2:30 am. Redaguota 1 kartą
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Gabrielius

Prisijungė: 2005 03 07

PranešimasParašytas: Antr. 07 08, 2008 1:01 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Surinkimas tikrai aukšto lygio, prikibti jei ir yra prie ko, tai tik prie smulkmenų. Pvz. kilio pratęsimas (ta trikampė detalė, skirta "pailginti" jo aerodinaminį paviršių) atrodo šiek tiek įdubęs. O šiaip ir gražu, ir pavydas... Tik va projektuotojai "pasistengė" - priekinė lėktuvo dalis iš pirmo žvilgsnio labiau primena eksperimentinį CAC CA-15 Kangaroo, nei Mustangą Evil or Very Mad
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Pranas Sungaila

Prisijungė: 2005 02 18

PranešimasParašytas: Antr. 07 08, 2008 5:03 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Applause Boo hoo! go go Veza Viskas atrodo labai gerai. Bet man nepatiko stabilizatoriai (horizontalios uodegos plokštumos): per "liesos". Nors ir turiu šį modelį, bet ne po ranka. Negi jie tokie ploni? Atrodo tarsi surinkti be karkaso. Abejoju, ar sraigtinio lėktuvo stabilizatoriai galėjo būti tokie ploni.Bent jau šioje nuotraukoje jie kokiu 50 proc. storesni. O gal aš klystu...
Tai tiek
Atgal į viršų
daumantas_

Prisijungė: 2008 01 31

PranešimasParašytas: Antr. 07 08, 2008 5:13 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Labas . Nors nesu aš kartoninių modelių žinovas, bet pamačius nereikia nieko ir žinot Very Happy Atrodo lyg nulietas. Labai gražus go go
Airfix: MiG-15 dirbu. 1:72

Revell: Hawker HUNTER FGA.9/Mk.58 laukia. 1:72

Revell: Bombardier CHALLENGER CL 6001/604 laukia. 1:72
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Flugzeug

Prisijungė: 2005 07 07

PranešimasParašytas: Antr. 07 08, 2008 6:14 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Gabrielius rašo:
... Tik va projektuotojai "pasistengė" - priekinė lėktuvo dalis iš pirmo žvilgsnio labiau primena eksperimentinį CAC CA-15 Kangaroo, nei Mustangą Evil or Very Mad
Laughing Tą patį pagalvojau žiūrėdamas nuotraukas. O pats darbas tikrai maloniai žiūrisi. Smile
Reynevan

PranešimasParašytas: Antr. 07 08, 2008 7:32 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Ačiū už visiems už komentarus, labai malonu, kad modelis patiko.

Gabrieliau,
Gabrielius rašo:
Tik va projektuotojai "pasistengė" - priekinė lėktuvo dalis iš pirmo žvilgsnio labiau primena eksperimentinį CAC CA-15 Kangaroo, nei Mustangą Evil or Very Mad

gal aš klystu, bet reikia atsižvelgti, kad tai yra "H" versija. Ji yra labai panaši pvz.: prie D versijos, bet kai kurios detalės vis dėlto skiriasi. Žinau, kad "H" versijoje stovėjo naujas variklis, gal dėl to forma biški ir skiriasi. Šiandien peržiūrėjau "H" brėžinius, atrodo lyg taip kaip ir turi būti. Bent jau man proporcijos atrodo taisyklingai.

Pranas Sungaila rašo:
Applause Boo hoo! go go Veza man nepatiko stabilizatoriai (horizontalios uodegos plokštumos): per "liesos". Nors ir turiu šį modelį, bet ne po ranka. Negi jie tokie ploni? Atrodo tarsi surinkti be karkaso.
Tai tiek

Nuotraukose atrodo tikrai, lyg būtų be karkaso, bet originale yra viskas gerai. Šis modelis vietoj špangoutų turi specialią formą suklijavimui:

Gal dėl jų optiškai taip atrodo, nes "nesijaučia" špangoutų.

Lapinas

Prisijungė: 2008 06 01

PranešimasParašytas: Antr. 07 08, 2008 10:34 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Reynevan,
Darbas labai gražiai padarytas Applause , žiūriu žiūriu ir net nesitiki, kad tai tavo tik ketvirtas modelis. Vienu žodžiu pagarba tau, kad iš pat pradžių esi toks kruopštus Surprised (Aš taip naujokas, bet dar didesnis už tave Wink).
Sėkmės tau.

Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Reynevan

PranešimasParašytas: Antr. 07 08, 2008 11:33 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Učiū už pagirimus. Modelis suklijuotas ne-be-klaidų, yra net ir rimtesnių klaidų. Labai daug ką padėjo lakas, kuris "suvienijo" dar labiau visas detales. Visiems rekomenduoju Humbroll laką 28ml blizgantį ar pusiau blizgantį lėktuvams. Lenkai rekomenduoja lakuoti lėktuvus taip: 2 kartus blizgančiu laku ir ant viršaus dar kartą matiniu. Gal kam pravers.
Reynevan

PranešimasParašytas: Tr. 07 09, 2008 4:24 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Padariau dar keletą nuotraukų pseudo oro uoste. Gal kam bus įdomu pažiūrėti. Tai mano trys sukonstruoti lėktuvai, turbut matosi kuris buvo suklijuotas pirmas Smile

Flugzeug

Prisijungė: 2005 07 07

PranešimasParašytas: Tr. 07 09, 2008 6:40 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Įdomios nuotraukos. Smile Jei teisingai supratau, "pakilimo takas" yra ruberoidas ant stogo?
Reynevan

PranešimasParašytas: Tr. 07 09, 2008 11:04 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

"pakilimo takas" tai paviršius virš požeminių garažų Justiniškėse. Spėjų, kad susideda iš panašios medžiagos kaip ir ant stogo.
Gabrielius

Prisijungė: 2005 03 07

PranešimasParašytas: Kv. 07 10, 2008 12:02 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Jeigu tas garažas prie mokyklos, tai matyt pražiopsojau įdomią fotosesiją...
Atgal į viršų
Reynevan

PranešimasParašytas: Kv. 07 10, 2008 12:00 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

he he, prie mokyklos, prie 54-os Sietuvos. O fotosesija buvo įdomi - iš visų pusių žiūrėjo žmonės ir bandė prisiartinti vaikai.
su-17

Prisijungė: 2008 04 13

PranešimasParašytas: Kv. 07 10, 2008 7:59 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

"Mustangas" atrodo labai sauniai.Kazkada teko klijuot popierinius modelius,dabar isimtinai plastikas.Bet matant toki ligi kyla rankos,reiks ka nors nesunkaus pradziai galvoju,gal gali ka nors parekomenduot.

PS.Per fotosesija vaikai zalos nepridare Cool
Atgal į viršų
Reynevan

PranešimasParašytas: Pen. 07 11, 2008 12:50 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

sveikas su-17

Laimei vaikai žalos nepridarė. Džiugina, kad mano darbas kažką inspiruoja irgi pradėti klijuoti popierinius modelius, labai malonu.
Forume yra daugiau patyrusių modelistų, kurie daug daugiau žino apie modeliavimą negu aš ir tikrai geriau galėtų Tau parekomenduoti kokį konkretų modelį. Bet jeigu labai nori mano patarimo, aš sakyčiau gali pabandyti išsirinkti pradžiai ką nors iš Tri Krapki, modeliai nebrangūs, paprasti ir manau galima nuo jų pradėti. Gal neverta kaip pirmą modelį klijuoti lėktuvą su nišom šasį, kuo paprastesnis, tuo geriau, vistiek pridarysi daug klaidų ir modelis neatrodys kaip norėsi. Iš Tri Krapki klijavau du modelius: Hellcat'ą ir FW-190. Tas pirmas labai jau paprastas, negražus, primitivus, man nepatiko, bet idealiai tinka pirmam modeliui. FW-190 jau su nišom šasi, visai neblogai atrodo po suklijavimo, bet galėčiau jį rekomenduoti kaip antrą modelį. Manau, kad geras pasirinkimas būtų iš Tri Krapki, kas dabar yra parduotuvėje, tai Messerschmitt Bf 109G-2, Republic P-47D THUNDERBOLT, Hellcat arba Wildcat ir panašiai. Nes jų forma gan paprasta. Neklijuok pradžai Aichi ar Ju-87. Tokia mano nuomonė. Jeigu išsirinksi kokį modelį, tai parašyk, gal papasakosi kaip eina klijavimas. Padėsim!

Sėkmės

Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Kartoninė aviacija Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie 1, 2  Toliau
Puslapis 12

Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum