GB-4 taisyklės
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4  Toliau

Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Apie Group Build'ą Nr.4
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Blaivas

Prisijungė: 2009 03 02

PranešimasParašytas: Pir. 08 31, 2009 7:34 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

O aš manau, kad gali būti ir P-40, bet su sąlyga, kad jis bus nudažytas ir pažymėtas būtent to Brazilijos būrio skiriamaisiais ženklais.
MM ORP Piorun 1:200 - Reikalingas kap.remontas
Revell DKM Blucher 1:720 - Plaukioja
Revell DKM Graf Zeppelin 1:720 - Perstatomas
Tamiya DKM Scharnchorst 1:700 - 90%.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
svarankiskas

Prisijungė: 2006 08 13

PranešimasParašytas: Pir. 08 31, 2009 11:41 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

wsz34 rašo:
Sveiki,
gal galima būtų sužinoti ar tiktų Curtiss P-40 TOMAHAWK konkursui? Nieko neturiu kas tiktų bent kiek geriau... Crying or Very sad

Na jei bus su tokiu dažymu tai tegul.......

Nors mano nuomonė sutampa su Berkut, ir toks pasirinkimas turbūt kolkas vienas iš labiausiai nutolusių nuo temos esmės Confused

Beja būtų įdomu sužinoti, kas lemia tai, kad būtent P-40 yra geriausias variantas?

Prisijungė: 2009 06 20

PranešimasParašytas: Pir. 08 31, 2009 12:47 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

svarankiskas rašo:
wsz34 rašo:
Sveiki,
gal galima būtų sužinoti ar tiktų Curtiss P-40 TOMAHAWK konkursui? Nieko neturiu kas tiktų bent kiek geriau... Crying or Very sad

Na jei bus su tokiu dažymu tai tegul.......

Nors mano nuomonė sutampa su Berkut, ir toks pasirinkimas turbūt kolkas vienas iš labiausiai nutolusių nuo temos esmės Confused

Beja būtų įdomu sužinoti, kas lemia tai, kad būtent P-40 yra geriausias variantas?

Dabar turiu šį modelį ir He-100D, bet neivienas netinka kaip matau, dažyt nedažysiu, naujokas dar, tai kai nudažysiu tai bus...
Atgal į viršų
noutbukas

Prisijungė: 2007 06 13

PranešimasParašytas: Pir. 08 31, 2009 1:04 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Aš norėjau pasakyti, kad pas Amerikiečius tarnavo tokiais metais (nes šaltasisi karas yra Amerika prieš Rusija), o Brazilija, kiek aš žinau ne Amerika, vien iš pavadinimo galima suprasti.
Atgal į viršų
savas

Prisijungė: 2005 09 01

PranešimasParašytas: Pir. 08 31, 2009 1:19 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

klausimas kilo del AH-1W super cobra NTS UPDATE, jis turi tik laivyno dekolių, tai tiks ar nelabai Question
Atgal į viršų
svarankiskas

PranešimasParašytas: Pir. 08 31, 2009 1:30 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

wsz34 rašo:

Dabar turiu šį modelį ir He-100D, bet neivienas netinka kaip matau, dažyt nedažysiu, naujokas dar, tai kai nudažysiu tai bus...

Na nesinori "numušti" naujoko ūpo Smile. O modeliai kartonas ar plastmasė?

Jei kartonas, tai aš specealiai užmečiau akį į e-parduotuvę ir radau kelis tinkančius GB temai, kaip pvz:

http://www.modelizmas.com/catalog/product_info.php?cPath=23&products_id=433

http://www.modelizmas.com/catalog/product_info.php?cPath=23&products_id=302

http://www.modelizmas.com/catalog/product_info.php?cPath=23&products_id=79

http://www.modelizmas.com/catalog/product_info.php?cPath=23&products_id=36

http://www.modelizmas.com/catalog/product_info.php?cPath=23&products_id=42

Tai pat mačiau, kad leidinys "Modelis ir Erdvė" siūlo didelį kiekį post ww2 karinės technikos Mil-24; Su-27; SR-71.....

Aš nesistengiu reklamuot ar pan., tiesiog rodau kad yra iš ko rinktis, beto panaršius kitur modelių gama tampa dar platesnė...

Žinoma visai kitas reikalas yra finansai, bet tokie dalykai nėra gendantis produktas Very Happy, juos galima "vartoti" betkada. Beto paprasti modeliai naujokams tikrai nėra labai brangūs, lyginant su Halinski 3-4 kartus pigesni.

Prisijungė: 2005 03 07

PranešimasParašytas: Pir. 08 31, 2009 2:24 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Pasikartosiu - apsibrėžkit GB temą TIKSLIAI. Nesvarbu, kas atsakingas už jos sugalvojimą. O tai dabar - lyg ir užtenka nurodyti vien laikotarpį, bet Brazilija tuo laikotarpiu kažkodėl lyg ir netinka. Nors ir neaišku - kodėl, nes GB taisyklese apie tai nei žodžiu neužsimenama. Sugaišite pusę GB laiko aptarinėdami - tinka modelis ar ne. Pvz. gal man vieno varžto trūksta ir aš nuspręsiu dalyvauti su modeliu iš žaidimo "Battlefield 2142", nes Wikipedijoje perskaičiau:
Cold war may also refer to the fictional name of the war occurring in Battlefield 2142.
Ir aš dalyvausiu GB, nes pagal jo taisykles toks modelis atitinka GB temą.

Suprantu, kad tai jau kraštutinumas, bet dabar nėra visiškai jokio atramos taško, pagal kurį galima priimti ar atmesti modelį. Juk ne visiems įdomu vien JAV arba Rusijos technikos pavyzdžiai, su kuriais jokių neaiškumų nebūtų.

Antra vertus, yra ir toks posakis - it's you funeral.

PranešimasParašytas: Pir. 08 31, 2009 4:12 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Taip, Gabrieliau, Jūs esate teisus. Bet...

....visdėlto, kodėl gavosi taip, o ne kitaip: tokia tema buvo inicijuota tam, kad būtų kas nors kito, nei APK. Taip pat buvo atsižvelgima į tai, kad forumo modelistai gana "jautrūs", aktyvių mažai ir tam, kad neatbaidyti pvz laivų modeliotojų, temos "rėmai" palikti labai platūs (gal net neapibrėžti) su viltimi, kad daugumos pasirinkimai atitiks "šaltojo karo kliše"...

Deja sitacija visai kitokia. Kažkodėl jei būtu tema APK, abejoju ar kiltu panašių problemų, net jei nebūtų taisyklių (aišku rėmai siauresni, labaiu apibrėžti bet vistiek). Vargu ar vienas po kito žmonės teirautūsi ar tinka koks La-11, Avia S-92 (Čekiškas Me-262),...?

Gabrielius rašo:
Juk ne visiems įdomu vien JAV arba Rusijos technikos pavyzdžiai, su kuriais jokių neaiškumų nebūtų.

O tuomet kaip tūrėtų atrodyti taisyklės, jei reikėtų apibrėžti visas šalis, karinius konfliktus atitinkančius šaltojo karo esmę? Čia net ir žinovams nėra lengva, pvz konfliktas dėl Falkland'o salų.
O reikia lygiuotis su visais, gal kitam pasirodys, kad to laikotarpio epizodas, kurio nėra taisyklėse, jo manymu tūrėtų būti...

Galu gale, kokia pirma mintis "šauna į galvą", kai išgirstate skambią frazę - Šaltasis karas" Question

Prisijungė: 2008 07 02

PranešimasParašytas: Pir. 08 31, 2009 5:16 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

svarankiskas rašo:
Galu gale, kokia pirma mintis "šauna į galvą", kai išgirstate skambią frazę - Šaltasis karas" Question

TSRS prieš JAV ir ne kitaip.

http://berkut916.blogspot.com/
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Darius

Prisijungė: 2004 08 17

PranešimasParašytas: Pir. 08 31, 2009 5:44 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

O man "Šaltais karas" - NATO prieš TSRS ir Varšuvos pakto šalis. Taip pat lokalūs konfliktai, inicijuoti vienos ar kitos pusės.
Dainavietis

Prisijungė: 2009 05 20

PranešimasParašytas: Pir. 08 31, 2009 6:49 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Pritariu Dariui.
O juk šaltasis karas kai kada peraugdavo ir į "karštus" karus - sakyčiau ir Korėja, ir Vietnamas labai tinka. Ir įvairūs Afrikoje vykę vietiniai karai - juk visur pasikapsčius giliau slypėjo SSRS ir JAV interesai. O ir žarstyti žarijas abiems pusėms svetimomis rankomis tai labai niežtėjo. Nelabai turiu galimybių sudalyvauti tokiame renginyje, tačiau jei reiktų, tai rinkčiausi kaip tik kažką neutralesnio (šalį turiu omeny) - juk šaltojo karo laikotarpis, kiek pamenu iš istorijos, tai ne vien tam tikros šalys - NATO ir Varšuvos paktas, bet ir laikotarpis. O laikotarpis platus. Pataisykit jei klystu, bet ar ne iki "perestrojkos".

Sarpik

Prisijungė: 2009 04 21

PranešimasParašytas: Pir. 08 31, 2009 9:46 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Aš būsiu dar vienas kuris nežino ar gali būti GB-4 dalyvis. Mane domina tik automobiliai, tiksliau BMW. Turiu šiuo metu Revell BMW 320i Gr.5 Jegermeister modeli ir norečiau sudėlioti šį arba kita BMW modelį. Ar pataikyčiau į GB temą jeigu tai yra Vokietijos 1976-1977 metais gamintas sporitinis automobilis? Asmeniškai aš manau jog šaltasis karas įtraukia ne tik SSRS ir JAV bet europą ir ypač Vokietiją, bet kokia jūsų nuomonė apie šitą modelį.

P.S. Gal tikrai vertėtų sudaryti kokią komisiją kuri kiekvinam norinčiam pasakytų ar jis gali ar negali dalyvauti su vienu ar kitu modelio.
Atgal į viršų
Blaivas

PranešimasParašytas: Pir. 08 31, 2009 10:08 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Sarpik rašo:
Aš būsiu dar vienas kuris nežino ar gali būti GB-4 dalyvis. Mane domina tik automobiliai, tiksliau BMW. Turiu šiuo metu Revell BMW 320i Gr.5 Jegermeister modeli ir norečiau sudėlioti šį arba kita BMW modelį. Ar pataikyčiau į GB temą jeigu tai yra Vokietijos 1976-1977 metais gamintas sporitinis automobilis? Asmeniškai aš manau jog šaltasis karas įtraukia ne tik SSRS ir JAV bet europą ir ypač Vokietiją, bet kokia jūsų nuomonė apie šitą modelį.

P.S. Gal tikrai vertėtų sudaryti kokią komisiją kuri kiekvinam norinčiam pasakytų ar jis gali ar negali dalyvauti su vienu ar kitu modelio.

Manau, kad vienareikšmiškai tinka. Taisyklėse juk nėra apibrėžta, kad tai turi būti karinė technika. Tinka bet kas, kad buvo plačiai naudojama 1946-1991 m. Jei kas nori ginčytis - pabandom.

Atgal į viršų
savas

Prisijungė: 2005 09 01

PranešimasParašytas: Antr. 09 01, 2009 6:23 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

sveiki... Ar galiu dalyvauti su šiuo modeliu, jai jis yra laivyno (kaip ant dėžutės)?

Atgal į viršų
Blaivas

PranešimasParašytas: Antr. 09 01, 2009 6:54 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

savas rašo:
sveiki... Ar galiu dalyvauti su šiuo modeliu, jai jis yra laivyno (kaip ant dėžutės)?

O kodėl turėtų netikti?

Atgal į viršų
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Apie Group Build'ą Nr.4 Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4  Toliau
Puslapis 24

Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum