| Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
| Autorius |
Pranešimas |
Remigijus Jankauskas
Prisijungė: 2007 04 24 Pranešimai: 41
|
Parašytas: Pir. 02 22, 2010 9:21 pm Rašyti temą: |
|
|
Linai, nesinervuokite taip baisiai, mano paminėtų šalių pagrindiniuose stendinių modelių konkursuose vienam dalyviui užlipti ant 2 ar 3 apdovanojimo pakylų neleidžiama, kiek pamenu, tokia nuostata buvo ir 2010 m. Vilniaus konkurse (gal jau pakeitėte ir todėl taip ant manęs supykote?), rašiau prieštaraudamas Olego nuostatoms.
Aš patiklus, bet apgauti mane tas pats asmuo gali tik kartą. Vargu ar turėtumėte daug naudos kiek tolesnėje perspektyvoje... Nežinau, ar didėlė nuodėmė sąmoningai apsigaudinėti, bet apgaudinėti kitus tai tikrai nekrikščioniška.
Tomai, pasistenkite suprasti ir priimti geranoriškus patarimus, mano siūlymai tik stiprins Vilniaus konkurso prestižą. Pasistenkite neprasilenkti su sveika logika, o demagogijos ir taip čia jau per daug.
Ar blogai atrodytų tūkstančio modelių paroda, kurioje žiniasklaidos ir lankytojų aktyvistai besigėrėdami miniatiūromis galėtų rinkti kad ir 20 (ar net 100) kategorijų nominantus? O geriausi savo srities Lietuvoje modeliuotojai-teisėjai ramiai ir atsakingai vertintų tikrų konkursinių modelių lygį... Ir kategorijų reikėtų tik tiek, kad atskiroje susirinktų bent po 5 konkursantus - tada galėtų būti ir prizai rimtesni, nes ne kategorijų sąrašą rėmėjai remia.
Linkiu diskutuoti (kad ir aštiai), bet po diskusijų atsijoti sąžiningas nuostatas nuo demagogijų ir dar nepelnytų pagyrų. |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
Berkut

Prisijungė: 2008 07 02 Pranešimai: 1127 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: Pir. 02 22, 2010 10:41 pm Rašyti temą: |
|
|
| Remigijus Jankauskas rašo: | | mano paminėtų šalių pagrindiniuose stendinių modelių konkursuose vienam dalyviui užlipti ant 2 ar 3 apdovanojimo pakylų neleidžiama, kiek pamenu, tokia nuostata buvo ir 2010 m. Vilniaus konkurse (gal jau pakeitėte ir todėl taip ant manęs supykote?), rašiau prieštaraudamas Olego nuostatoms. |
Dėl praeitu metu Vilniaus konkurso, taisyklių 12 punktas:
12. Vienoje kategorijoje vienas dalyvis gali užimti ne daugiau dviejų prizinių vietų.
Jeigų kalbėti dėl modelių nuo vieno žmogaus vienoje kategorijoje, tai Rusijos pačiame didžiausiame ir svarbiausiame metu konkurse DISHOW visais metais taisyklėse yra toks punktas
Один участник может выставить не более трех работ в одной номинации. Количество номинаций, в которых может выставляться участник, не ограничено.
Ir jokių kalbų niekada nebuvo per tiek metų. Ir buvo laimėtojų kurie užimdavo po kelias prizines vietas, nes ten vertiną modelį, ne autorių, diplomuose taip ir rašo, laimėjo toks ir toks modelis ir tik smulkiau žemiau parašo autorių.
|
 |
Remigijus Jankauskas
Prisijungė: 2007 04 24 Pranešimai: 41
|
Parašytas: Pir. 02 22, 2010 10:47 pm Rašyti temą: |
|
|
| Olegai, bet DISHOW yra virtualus konkursas - ar taip? |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
Berkut

Prisijungė: 2008 07 02 Pranešimai: 1127 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: Pir. 02 22, 2010 11:03 pm Rašyti temą: |
|
|
| Remigijus Jankauskas rašo: | | Olegai, bet DISHOW yra virtualus konkursas - ar taip? |
na taip Remigijau, virtualus, bet ar tai keičia esmę dėl modelių skaičiaus?
O šiaip man tas pats, ar vienos taisyklės ar kitos, svarbu, kad yra konkursas ir galima nuvažiuoti ir praleisti naudingai laiką.
Suprantu organizatorius, nors ir ne su viskuom galiu sutikti, bet jei dalyvauti, tai tenka "žaisti" pagal jų taisykles.
Manau su laikų prieisim prie bendrų visiems priimtinų taisyklių.  _________________
http://berkut916.blogspot.com/ |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
REDline

Prisijungė: 2007 05 31 Pranešimai: 622 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: Pir. 02 22, 2010 11:35 pm Rašyti temą: |
|
|
Visi žinome posakį: nauji metai - nauji ratai... Perfrazavus galima sakyti: naujas konkursas - o diskusijos tos pačios...
Pykstamės visi savo tiesas įrodinėjame ir PRIPAŽINKIME - kievienas galvoja kad vat AŠ tai jau žinau kaip turi būti, o ką ten kiti pliauškia tai
Bet ar tikrai taip yra? Gal Vilniaus konkursas galėtų būti tas atsakaitos taškas nuo kurio būtų galima bent pamėginti pažvelgti iš kitų perspektyvų ir pagaliau susitarti?
Mano manymu nors ir palengva, tačiau tobulėjame (nes Jūs, ne Jie, ne tie ir ne anie, bet MES visi - modeliuotojai).Atrodo jau po truputį judam ir manau jog jau visi sutinkam kad normaliam konkurse tikrai netinka taisyklės "patinka-nepatinka". Gal pratęskime konstruktyviai???
P.S. Tai paskutinis mano pasisakymas šioje temoje. Daugiau nematau prasmės diskutuoti apie tai, apie ką jau "N"kartų šnekėta, tačiau taip ir sustota.  _________________ tept-lept ir viskas... |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
ZALIAS
Prisijungė: 2007 08 24 Pranešimai: 1010 Miestas: KAUNAS
|
Parašytas: Antr. 02 23, 2010 12:54 am Rašyti temą: |
|
|
Sveiki, mieli kolegos.
Eilinį kartą(smagu, kad "eilinį' - ne pirmą ) verda diskusijos apie konkursą.
Pasidžiaukime tuo, kad yra apie ką diskutuoti, nes šiais, visuotinio baladojimo per klaviatūrą laikais, dalyvauti realiame konkurse su savo rankų tvariniu - jau savaime medalio vertas poelgis:)))
Labai daug kur sutinku su Tomo nuomone. O "užburtas ratas" prasideda kai norėdami pakelti konkurso lygį, norime matyti tik gerus modelius. Tada dalis žmonių, galbūt dėl patirties, laiko ar galimybių stokos, nustoja dalyvauti konkursuose - koks tikslas vežti modelius, gaišti laiką ir pinigus, jei konkurso baigtis daugmaž aiški? Šitaip "atbaidome" kuklesnius, jaunesnius(modeliavimo amžiumi) žmones. Siūlymas daryti geresnius modelius, šiuo laikotarpiu, aš manau, netinka - iš kur tada atsiras patirtis ar modelizmo masiškumas? Organizatorių ir kolegų, nuoširdžiai "sergančių" už modelizmą, rūpestis kaip tik ir turėtų būti noras propaguoti ir "užkrėsti" šiuo gražiu užsiėmimu kuo daugiau žmonių. Kaip to siekti? Manau, kad konkursas su daug gerų ir įvairių modelių yra svarbus ir didelis darbas šia linkme. Kaip ir paroda , kurią surengė Remigijus su kolegomis LAM-e. Be entuziazmo, be meilės modeliams tokius darbus dirbti būtų ypatingai sunku, todėl geriau nesimėtykim piktais žodžiais, o gerbkim kiekvieno indėlį į tokius didelius darbus kaip parodos ar konkursai. IMHO- vieni kitus papildo ir yra vieni kitiems reikalingi.
Dėl apdovanojimų skaičiaus - na, pamąstykim kokios sąlygos būtų geriausios didesniam, o ne "elitinių" modelių kiekiui. Mano kuklia nuomone, dabar svarbiau "išdirbti" tradicijas, teisėjavimą , galų gale -bendravimą, o per tai - lipti šturmuoti superinių modelių gamybos.
Pvz. - jei kažkam kategoriškai nesinori apdovanoti visų vieno žmogaus modelių, o kažkas nori būt įvertintas ne tik už vieną - tai gal vertinkim du vieno žmogaus modelius?
Jau jaučiu sunkų Remigijaus žvilgsnį ,-žinau kaip didžiai gerbiamas kolega ir mokytojas vertina kokybiškus modelius, žinau kiek jis jų matęs ant svieto ir žinau kaip jis nori matyti tikrą, aukšto lygio modelizmą Lietuvoje. Aš taip pat noriu to, tik siūlau nesijoti labai griežtai , siūlau ieškoti liberalesnių taisyklių ir būdų konkursams, kad jie aplamai VYKTŲ LIETUVOJE.
Savo ruožtu pažadu dalyvauti (išskyrus Force majeure atvejus), nesvarbu ar vertins vieną ar kelis modelius, ar įvyks nominacija ar ne. Jei turėsiu ką rodyt - atvešiu.
Atsiprašau už daugžodžiavimą. Norėjau parašyt savo nuomonę ir ....pabūt taikos balandžiu
Pagarbiai -Darius L. |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
Gabrielius

Prisijungė: 2005 03 07 Pranešimai: 761 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: Antr. 02 23, 2010 1:15 am Rašyti temą: |
|
|
Reikės Dariui surasti palmės šakelę Gerai, kad diskusijos tonas švelnėja. Noriu išsakyti dar vieną mintį. Konkurso organizavimas yra ne vieno žmogaus ir ne penkių minučių darbas. Ir jį lengviau dirbti, jaučiant kolegų palaikymą. Ne besąlygišką pritarimą, o būtent palaikymą. Mes skiriame tam savo laisvą laiką ir ne tik. Ir ne tam, kad apturėtumėm iš to didelės asmeninės naudos - į CV tokio dalyko neįsirašysi. _________________
 |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
Tamosis

Prisijungė: 2008 01 29 Pranešimai: 423 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: Antr. 02 23, 2010 1:15 am Rašyti temą: |
|
|
Vat ir puiku , Zalias, dėkui už taikos balandį, to ir reikia kaip sakant miestai ne iškarto pasistatė, tradicijos irgi iš karto neatsirado. Viskam reikia laiko. dabartiniam Lietuvos modeliavimui reikia "piaro" ir reikia masiškumo - tokia mano nuomonė.
Aš manau, kad nėra nei vieno prasto modelio, yra vieni padaryti geriau, kiti blogiau. Pamirštame, kad tai mūsų hobis - visų pirmiausia. Štai dabar klijuoju ir ilsiuosi. Hobis turi teikti teigiamas emocijas
Kaip sakant neklysta tie, kurie nieko nedaro , todėl aš pasidžiaugsiu galėdamas mokytis iš savo klaidų ir tikiu, tuo, kad Vilniaus konkursas gerės kiekvienais metais.
Galima iki numirimo ginčytis ar šį renginį vadinti konkursu ar paroda, o koks gi esminis skirtumas? Ko mes renkamės į tokius renginius? Pasirodyti kas kietesnis? Nemanau. renkamės todėl, kad mums tai įdomu.
Ir nereikia norėti, kad Lietuvoje dabar vyktų tokie konkursai kaip IPMS, nors norėti aišku reikia , tam reikia laiko. Kuo konkursas taps labiau "išpiarintas", tuo daugiau gerų modelių iš visur ir turėsime, taip ir atsiras tas lygis ir visa kita.
Gal kam mano mintys atrodys ir neteisingos, bet tai normalu, apie minčių skirtumus jau buvo pasisakyta Ačiū RedLine
Galima abejoti daug kuo, kad ir klubo galimybėmis gauti pajamų iš dviejų procentų, tačiau kai nori viskas įmanoma, nes šis konkursas iš tų dviejų procentų ir finansuojamas.
Taip, kad, kolegos, kas galit - paremkit tais dviem procentais, nes kitų metų konkursui vėl reikės finansavimo  |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
Reynevan

Prisijungė: 2008 01 06 Pranešimai: 263 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: Antr. 04 13, 2010 11:49 pm Rašyti temą: |
|
|
Sveiki modeliuotojai,
Primename, kad iki konkurso liko mažiau nei trys savaitės, todėl pabaiginėkite nepabaigtus modelius, restauruokite (jeigu reikia) senus modelius, registruokitės. Organizatorių vardu prašome visų pagal galimybes imti su savim maksimalų modelių skaičių. Jeigu norėsime turėti aukšto lygio renginį ir gerus prizus ir kitais metais, turime parodyti sponsoriams didelį modelių ir modeliuotojų skaičių. Todėl net jeigu į konkursą netilps visi modeliai, galima bus juos išstatyti kaip parodinius.
Šių metų konkurso plakatas:
 _________________ Klijuoju: Pz.Kpfw.II Ausf C
Pabaigtas: Ju-87 D-3 GPM |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
irakezas

Prisijungė: 2006 11 10 Pranešimai: 140 Miestas: Naujoji Akmene
|
Parašytas: Tr. 04 14, 2010 6:48 pm Rašyti temą: |
|
|
| noriu paklausti:ar butina registruotis išanksto?nes nežinau ar spėsiu užbaigti modeli |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
Tamosis

|
Parašytas: Tr. 04 14, 2010 9:20 pm Rašyti temą: |
|
|
Sveiki.
Na tragedijos tme nėra, prisiregistruosite atvažiavęs, tačiau išankstinė registracija mums labai palengvina darbą. |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
Tamosis

|
Parašytas: Sk. 04 25, 2010 11:41 am Rašyti temą: |
|
|
Sveiki.
Iki konkurso liko mažiau negu savaitė laukiame visų modeliuotojų, kas nespėjote užsiregistruoti elektroniniu paštu - prisiregistruosite atvykę. Laukiame |
|
| Atgal į viršų |
|
 |
Tadas
Prisijungė: 2009 01 04 Pranešimai: 114 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: Sk. 04 25, 2010 1:41 pm Rašyti temą: |
|
|
Ar bus nepilnas ekipažas iš Kauno šeštadienio rytui? Norėčiau prisijungti  |
|