Pagrindinis diskusijų puslapis » Lietuviški Group Build'ai » 2-asis lietuviškas Group Build'as (technika Lietuvoje) » Apie Group Build'ą Nr.2

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: GB-3
StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 00:03

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Corsaire rašė:
O kokios kalbos girdeti del modelizmo parodos pavasari ar kada nors? O gal butu galima organizuoti kokia parodele po GB3, i kuria butu sunesti visokie modeliai, plius GB1-GB2-GB3 modeliai. M?

Į viršų  

Vartotojo avataras

Pranas Sungaila rašė:
"Vėtros" tikrai nepavyks kur nors nuvežti. Ji atiduota šeimininkams ir vargu ar iš ten pavyks ją iškrapštyti nors porai savaičių. Nors... pabandyti galima. Taip pat ir "Žemaitį" bei "Skalvį".
Tai tiek

Į viršų  

Vartotojo avataras

Ramzes rašė:
Sveiki,

Pirmą kartą užklydau į šias GB platumas. Kažkaip, kiek sėdžiu šiame forume, niekad neatėjo į galvą užklįsti į Group Build temas. Net nežinojau, ką čia aptarinėjate, ir apskritai ką tas Group Build reiškia.
Tai, taip suprantu, kažkas panašaus į parodą-konkursą? :shock: Priimate bet kokius modelius? Na, turiu omeny, ir plastiką, ir kartoną, ir nulinius..?

Pranas Sungaila rašė:
... LIETUVOS MODELIOUTOJAI - VIENYKITĖS...

Tikrai skamba kaip anas šūkis proletarijams :lol:

Sėkmės.

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 00:04

Vartotojo avataras

Pranas Sungaila rašė:
Aš gi rašiau, kad aš - ne Leninas ir į proletariatą man nusispjaut( nors ir pats jam priklausau) šiame "Forume". Čia męs visi modeliuotojai, o už minčių citavimą ir perfrazavimą, kiek girdėjau, dar nieko į cypę nepasodino. Tuo labiau, kad tai, ką apie ano meto politikus rašo, ne visada būna teisybė. Ir "dėdė" Adamkus ne toks jau švarutis: velkasi juoda nacių uniforma iš paskos. Bet tai, kas dabar nenaudinga - nutylima arba paslepiama. Taip ir gaunasi, kad tas, kuris nugalėjo fašizmą, dabar yra blogesnis už patį fašistą (estų bandymai uždrausti Tarybinę simboliką, kuriuos inicijavo istorinių automobilių ir karinės technikos paroda Taline). Man, kaip nekeista, labiausiai imponuoja Musolinio mintis, kad "valstybė, uždariusi vieną mokyklą, po 10-15 metų turės statyti du naujus kalėjimus". Patriotai, pasakykite, kiek mokyklų nuo 1990 metų buvo uždaryta Lietuvoje. Aišku, aš čia pasisakiau ne į temą, bet visos mintys, nesvarbu, kas jas pasakė, yra geros. Svarbu, tik kaip jas norėjo panaudoti tas, kuris jas persakė. O aš tuo šūkiu tikrai nieko blogo nenorėjau pasakyti.
Tai tiek

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 00:04

Vartotojo avataras

Ramzes rašė:
Taip, suprantu, ir aš nieko blogo nenorėjau pasakyt savo replikoje, ir, be to, pilnai sutinku su visa, ką parašėte, ypatingai su jūsų perfrazuotais žodžiais dėl vienijimosi.
Dėl Adamkaus ir estų viskas aišku. Prie estų dabar jau žada ir latviai prisijungt. Jau nebestebina tai, kad tarybinis karys kai kur ne išvaduotojas nuo fašizmo, o okupantas, agresorius ar dar kas nors, kad draudžiama jų simbolika. Liūdniausia tai, kad net ir toj pačioj Estijoj, nepaisant visos daugmaž civilizuotos Europos nuomonės, išvaduotoju tampa Waffen SS.
Tačiau nenukrypkim nuo temos.
Tikrai, norėtųsi, kad tokiuose 'renginiuose' (kabutės ne dėl jo menkumo, bet dėl tinkamesnio žodžio neparinkimo), kaip šie Group Build'ai, ir apskritai viso forumo diskusijose, kuo aktyviau dalyvautų daugiau žmonių.
Nežinau, kaip jums, bet man asmeniškai net tema "NATO XXI amžiuje" per siaura.
Sėkmės.

Su pagarba.

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 00:07

Vartotojo avataras

ratilio rašė:
Sveiki.

Apskritai "NATO XXI amžiuje" galėtų net ir mane privilioti į GB3. Po truputėlį drąsinuosi prisidėti :roll:.

O čia šiaip, dėl diskusijos: vistik NATO - karinė organizacija, todėl labai apribojama "taikiosios" civilinės technikos dalyvavimas GB'e.

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 00:08

Vartotojo avataras

warthog rašė:
to Ramzes: NATO XXI a. tai nevien sviezutele technika, katik is fabriko isvezta, bet ir senesne technika, dar naudojama XXI a. :)

Į viršų  

Vartotojo avataras

Ramzes rašė:
Oba! Warthog, skaitai mintis :lol:
Kaip tik dėl šito aš ir abejojau, ar tinka senesnė, bet dar naudojama. Tuomet viskas aišku, dėkui.
Sėkmės.

Į viršų  

Vartotojo avataras

warthog rašė:
sekmes ir tau :D

Į viršų  

Vartotojo avataras

Bestia rašė:
DELFIS raso:
"Panemunės mikrorajone įsikūrusį Lietuvos kariuomenės karinės technikos "kapinyną" pasiekė unikalūs eksponatai. Paskutinį lapkričio sekmadienį iš Lenkijos čia atgabenti du tankai. Jų nekantriai laukia Vytauto Didžiojo karo muziejus.
Vienas iš Lietuvos kariuomenės Materialinių vertybių nurašymo ir iškomplektavimo skyrių pasiekusių tankų - ilgą laiką slaptuoju Tarybų Sąjungos ginklu laikytas T72. Kitas - pilnai ginkluotas tankas T55.
Vytauto Didžiojo karo muziejaus direktorius Gintautas Surgailis prisipažino nė pasvajoti negalėjęs, jog nemokamai gaus tokių eksponatų. Pasak jo, tokių modernių tankų, kurie, reikalui esant, galėtų būti ir panaudoti, Lietuvoje nebėra. Paskutinius išsigabeno besitraukianti Tarybų Sąjungos kariuomenė.
Šiuos du gigantiškus, beveik 45 tonas sveriančius tankus Vytauto Didžiojo karo muziejui padovanojo Lenkijos gynybos ministras.
Abu tankai - puikiai veikiantys, tačiau į Kauną buvo atgabenti specialiais vilkikais. Visa beveik pusšimtį tonų sveriančių karinių "milžinų" kelionė atsiėjo maždaug 60 tūkst. litų."

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume