Pagrindinis diskusijų puslapis » Lietuviški Group Build'ai » 2-asis lietuviškas Group Build'as (technika Lietuvoje) » Dalyvių modeliai Nr.2

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 18:01

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Corsaire rašė:
Sveikas,

Na del dazu, tai jie (kiek girdejes) - metaliniai. O tokie dazai BAISIAI netvirti ir juos nudazius reikia butinai nulakuoti. Geriausia tai atlikti su future (jis belekaip gerai seal'ina), ir jei nereikia blizgesio, tada uzmesti paprasta matini laka. Arba paprastai nulakuok, su tuo ka turi.

O del vielu, tai uzjauciu. As pats labai maza ju pasirinkima turiu. Kaip supratau, klijuosi WAK'o WZ.dvidesimt_kazkiek sarvuoti? Nes tu ji turi (is kazkur tai zinau :D)? Zinau ta sarvuoteli, ir jo vielutes... :roll: Bandyk mazinti vielu kieki, taikydamas ta pati diametra kur nors. Prisipirk ish "seniu" po metra ivairiausiu laidu - ardyk.. (ten tikrai rasi tu 0.1, 0.2 ir t.t.t diametru).

Tai tiek. Sekmes! ;)
--

P.S. paziuriu Lost ir parasau tau PM apie olfa. As jau penktadieni susizinojau, tik visai zabyl tau parasyt

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 18:02

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Nu jo klijuosiu Wak sarvuoti, tikriausiai. Na as kolkas taip ir sukuosi, nusipirkau 1kv. m. tokios pintos tvoros 0.5mm storumo, tai bent tos jau per akis :D o su kitu diametru tai irgi taip ir suksiuosi, daug maz is laidu prisiimsiu ir ziuresiu, gal reiks pabandyti pas tuos remontininkus nulekti, gal per galva neduos :D
Na o Pranui tai ka as galiu pasakyti, apsilankyti tai as tikrai apsilankysiu :D , bet kaip minejau, nesinori kiekviena modeli bepradedant keliauti pas jusu vielu rankiotis, negrazu gi :D Na bet kaip nors tai issisuksiu.

Na keliauju, reikia pradeti pabaigineti ta savo renaulta, nes jau nagai niezti, kaip noriu kita pradeti.

Tai tiek.....

Į viršų  

Vartotojo avataras

Pranas Sungaila rašė:
"Dovaldai", dabar tokio dalyko, kaip "negražu" lyg ir nebėra. Tai kad gali bet kada atlėkti (žinoma, ne vidurnaktį - tada aš saldžiai miegu ir apie modeliavimą negalvoju). Tai tiek

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Sveiki,

esu siek tiek apmires ne tiek forume, kiek modeliavime. Kazkaip si kart staigiai mumis uzspaude su mokslais, nesitikejau, tad parodyti ka nors abai naujo neturiu. Idedu kaip manasis modelis atrodo dabar:

Paveikslėlis

ir dar viena:

Paveikslėlis

Pagaliau prisiruosiau pradeti antruosius viksrus, jau siek tiek pailsejau nuo ankstesniuju, kurie buvo igryse iki kaklo, tai gal normaliai viskas bus, siuos tikiuosi gerokai greiciau padaryti, bet neaisku kaip bus is tikruju. Beje jei kas nesupras, tai cia as ne siaip bandziau papeckinti modeli, o atseit rudis imituoti :D Zinau, gavosi apgailetinai, bet ka as zinau, taip jau yra :D Taip pat dar neperdaziau viksru, tai darysiu kai pabaigsiu abi puses. Taigi negailekit kritikos.
Beje is tikruju sis modelis nera jau toks slykstus kaip nuotraukose, tik kai blicas apsviecia, isryskeja visos mano klaidos.

P.s. as taip savikritiskai ziuriu i si modeli ne todel, kad jis man nepatiktu (jis man netgi labai patinka :D ), o todel, jog manau su juo as akivaizdziai iskrentu is bendro GB2 konkurso, kur kiti modeliai surinkinejami zymiai profesionaliau.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Pranas Sungaila rašė:
Na, gana save "plakti": kompleksą įsivarysi. Žinoma, Tavasis nėra toks kaip "Dariaus". Bet, manau, kad Tu to ir nesiekei. Tiesa, Tavo modelyje gal kiek per mažai vijų spyruoklėse. Jų turėtų būti bent 2 - 2,5 karto daugiau. Bet šiaip gana neblogai gaunasi kaip pirmamam "kartonui'. Tai tiek

Į viršų  

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Viskas gerai, Dovaldai,

Modelis gaunasi toks, koks jis ir suprojektuotas. Šiaip pavydžiu kantrybes, su kuria darei vikšrus- aš pabandžiau, ir mečiau.

O kad nuotraukose modelis gaunasi prasčiau nei realybėje- 100 % teisybė.

Noriu pasitikslinti- bokštelis jau priklijuotas "kietai" ?
Jei ne, norėčiau pasiulyti atlenkti šonines detales, kurios dabar yra po bokšteliu, i šonus. Pati bokštelį reiktu nuleisti iki korpuso. Kai dažysi kitos pusės vikšrus, nepamiršk dar kartą nudažyti šitą pusę, kad baltai nešviestu, ir viskas bus OK.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Na kas suprojektuota, to tai tikrai nepakeisi, bet visgi vien tik visa kalte ant projektavimo nesiryzciau mesti, kai kur taip prigrybavau, kad ujujuj, bet is esmes viskas normalei :D
Del bokstelio, tai jis dar visiskai nepriklijuotas, o del tu detaliu, gerai kad priminei, jei nepamirsiu reikes nulenkti, tik kazin ar bepavyks pati boksteli nuleisti iki korpuso, na bet reiks dar paziureti.
Del viksru, tai tikrai dazysiu abi puses, nes nevyke tie dazai buvo, nutrupejo, arba reikes siek tiek kitaip padaryti, nudazyti ir neuzilgo nulakuoti, tada turetu laikytis ir netrupeti.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Sveiki,

nezinau ar cia jau taip lemta, bet jau du kartus bandziau siek tiek anksciau rasyti posta, bet kompas suslubuodavo ir viskas dingdavo. Na bet anksciau nieko gero neturedavau pasakyti, tik padejuoti, kiek mazai laiko del studiju turiu. Na bet siandien galiu pasakyti, kad iki mano modelio pabaigtuviu beliko tik tiek, kol isdzius dazai ant viksru. Kadangi negaliu modelio normaliai pastatyti, nuotrauku neturiu, bet tikiuosi rytoj jau galesiu ideti. Kazkur 2sav. mano modeliavimas merdejo, o darbo bebuvo like gal pora valandu, bet siaip ne taip siek tiek mokslus nustumiau i sali ir pagalaiu per pabaigiau.
Detaliau viska pats pakomentuosiu ir pakritikuosiu kaip sudesiu nuotraukas. Bet bendrus modelio trukumus galiu isvardinti. Jau pacioje pradzioje, susiveliau su tom detalem, kur vytis nupiestas (uzstrigo dabar kaip vadinas :D ), nezinau ar per daug storinau ar ka padariau, bet labai islindo, po to banziau taisyti, po to dazyti ne ir galu gale gavosi nesamone. Tai mano nuomone buvo viena is labiausiai mane sunervinusiu klaidu. Po to dar pats biski prisidirbau, bandziau daryti kniedes, bet kadangi as modelio nesiruosiau dazyti, turejau ismastyti kazka kitokio, nei kad pvz. darius dare. Tai sugalvojau sumaizyti dazus su lipalu ir taskuoti kiekviena kniede. Ant bandomojo modelio gavosi gan neblogai, bet ten buvo visai kiti dazai, labiau pasene, gal del to is gavosi. O ant modelio, gal pritruko kruopstumo, bet tikrai nekaip gavosi (o tai mane vel sunervino :D ) Na o po to daug smulkiu klaideliu po truputi, kai kur patingedavau kruopsciau padirbeti, kai kur projektavimo klaidos islysdavo, bet faktas tas, kad pagaliau is lygiu lapu suklijavau kazkokia erdvine figura, kuri gana neblogai uznesa i ranault ft-17r :D
Man asmeniskai modelis nerialiai atrodo, pats geriausias popierinis modelis, kuri esu suklijaves :D Per tuos kelis menesius pripratau prie jo, zinau kiekviena kringeli kur kas kaip. As tik galiu isivaizduoti kaip gerai dabar darius siuos tankus ismano, nes dare viska pagal istorinius faktus.
Tai tiek, rytoj tikiuosi jau galesiu ir prie savo pavadinimo prideti (baigta)

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 18:03

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Sveiki,

kaip ir zadejau sumetu foto. Stangiausi fotografuoti, kad kuo geriau viskas matytusi, apsvietimas - staline lempa, manau neblogai viskas gavosi. Nesistengiau nieko slepti, jokiu trukumu, apsukau pora ratu is visokiu paziciju ptifotografavau, ir praktiskai be jokio atrinkimo sudejau i foruma, manau, kad turit mane vertinti uz toki modeli, koki pavyko sulipdyti. Zinau, kad gali buti vietu, kur sviesis palti plemai, laikui begant viska pataisysiu, bet kartais nuotraukose pamatai tokiu dalyku, kuriu plika akim nelabai izvelgsi. Taip pat jei kas pastebes, tipo bandziau daryti rudis, bet is esmes mano tikslas nebuvo kad tai atitiktu tikrove ar pan. Tiesiog kaip jau buvau kazkada minejes, as pasirinkau netinkama taktika, pirma suklijuodavau, o tik po to dazydavau, todel daug pripeckiodavau, todel pamaniau jau graziau bus tipo rudziu imitacija, nei nevykes briaunu dazymas. Taigi nuotraukos:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Paveikslėlis

Tai nera idealus modelis visu prima del projektavimo, visu antra ir del surinkimo, bet nesigailiu, kad butent ji pasirinkau kaip pirmaji savo kartonini modeli. As jau pradejes ji konstruoti zinojau, kad nesiekiu didelio istorinio tikslumo. Taip pat zinojau, kad si modeli tikrai nedemonstruosiu parodose ar panasiai, tiesiog norejau suklijuoti is lygiu lapu kazkoki modeli, manau man tai pavyko. Gal tik nereikejo man su pirmuoju modeliu iskarto sokti i GB2, bet manau labai nebausit manes uz tai, tuo metu labai norejau sudalyvauti.
Jei tektu antra karta daryti si modeli tai keisciau savo briaunu dazymo technika, taip pat atidziau viska prisimatuociau, atsizymeciau ir panasiai, taip pat viksrus daryciau siek tiek kruopsciau. Na o visas kitas manau ateis su laiku. Tikiuosi koki 10 popierini modeli galesiu drasiai rodyti, o kol kas is esmes dar tik mokinuosi.
Beje jeigu netycia atsirastu laisvesnio laiko (ko tikriausiai nebus bet vistiek), tai dar pasistengsiu modeli perdazyti ir iki GB2 pabaigos.
Tai net nebezinau ka cia ir bepridurti, viskas matosi nuotraukose, kritikai manau ju uzteks. Jei kas ko norit, galit klausti, atsakysiu butinai.

Tai va, pabaigiau savo GB2!!!!!!!!!Valio :ura: :go: :veza: :-({|= \:D/

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 18:03

Vartotojo avataras

Corsaire rašė:
Sveikas,

Na as likau apstulbes. Zmogus daro pirmaji "kartoniuka" ir pasiekia tokio lygio rezultata. Ispudinga! =D> =D> =D> Sveikinu! :) =;

Yra kiek tos briaunu spalvos neatitikimas, taciau man jis tarsi weatheringa suteikia. Saunuolis! ;)

Tikekimes kad sio menesio gale "Poligonas" jau bus atvezes ko prasem.
Sekmes! ;)
--

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume