Pagrindinis diskusijų puslapis » Lietuviški Group Build'ai » 2-asis lietuviškas Group Build'as (technika Lietuvoje) » Dalyvių modeliai Nr.2

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 17:41

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Ultramix rašė:
Na aisku..Matyt busiu netaip padares.. :lol: :oops:
Ir dar butu vienas klausimas..
Ka reiskia vatmanas..?Ir kam jis dazniausiai naudojamas.?
Nenoriu pasirodyti neismanus, bet iki siol dar nezinau.. :oops: :oops:

Į viršų  

Vartotojo avataras

Zydrius rašė:
Cituoti:
Ka reiskia vatmanas..?Ir kam jis dazniausiai naudojamas.?
Nenoriu pasirodyti neismanus, bet iki siol dar nezinau..

Vatmanas - tai paprastas baltas popieriaus lapas, tik kietesnis ir siek tiek storesnis. Rastinej gali laisviausiai rast

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Na taip, ta taip vadinemaja slide reikejo pastorinti. Na o vatmanas tai siaip yra braizybinis popierius, pvz. kai buna kaip piesimo popieriaus blonknotai tokie tik uzrasyta braizybos popierius, tai kiek suprantu cia irgi vatmanas, na o jei dar paprasciau, tai kancelerinese prekese prie vatmano buna parasyta, kad jis vatmanas :D Jis plonesnis uz 0.5mm. bet siek tiek storesnis uz paprasta popieriu. Na tikiuosi neapmeluosiu. Dar del spalvos noreciau pasakyti, ji siaip neblogai parinkta, taciau nuotraukose per daug gerai atrodo. Tikroveje neatitikimas siek tiek stipresnis, bet rekomenduociau nusipirkti, kadangi ypac klijuojant uodega, liega dideli plotai baltos spalvos. Tai tiek....

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Sveiki,

taigi pradziai aprasysiu ka jau esu padares. Dabar dirbu su vaziukles remu. Istikruju tai labai po truputi dirbu, prisedu, tik pailseti, o t.y. 15-20min. per diena, tai nieko stebuklingo nenuveikiu. Siaip vis jauciu, jog dirbti tampa lengviau, lengviau sprendziamos iskylancios problemos, nei pradzioje. Pilnai pasidariau 32 d ir k detales bei viena is ju apklijavau 38, 37 ir berods 34 detalemis. Butent su sia detale, pats Pranas minejo, jog gavosi kuriozas, nes beprojektuojant kazka matyt kompas bus susvaiges arba ranka jam sudrebejus, nes gavosi neatitikimas. Jis man buvo kazkaip aiskines, kaip istaisyti sia klaida, bet as tiesiog padalinau sia detale i dvi dalis ir pataises graziai uzklijavau, tai neblogai gavosi. Siaip daugiau kaip ir nieko nenuveikiau.
Beje noreciau, jog kas nors pagelbetu man, nes as mastau apie galimybe padaryti siam modeliui kniedes, taciau net neisivaizduoju is ko tokias mazas daryti (skersmuo 1mm). Kas galit patarkit ir jei jau patarinesit, tai butu pageidavimas papasakoti kur galima konkrecias medziagas, irankius ar kazka isigyti. Buciau labai dekingas. Tai tiek siam kartui....

Į viršų  

Vartotojo avataras

Pranas Sungaila rašė:
Šiaip kniedėms įmituoti įpatingų įrankių nereikia. Yra vienas labai paprastas būdas: iš gerosios pusės plona adata pasižymėti kniedžių vietas, po to, iš blogosios pusės yla arba skriestuvo adatėle įdurti pažymėtas vietas, pasidėjus detalę ant pjaustymo kilimėlio arba minkštos gumos. Duriama taip, kad kartonas tik iškiltu, bet neprasidurtu. Tačiau, kadangi Tavo tanko korpusas ir "uodega" jau surinkti, tau "Dovaldai" šis būdas netiks. Tada geriausia kniedes įmituoti... aguonų grūdeliais ( tik ne nuo batono ar pyrago, o nusipirktomis pakeliuose). Kniedės vieta truputi įduriama skriestuvo adata, į duobutę lašinamas labai mažas kiekis "Supermoment" (klijų tūbelės membraną pradurk plona adata vos-vos) ir dedamas aguonos grūdelis. Tačiau šiuo atveju, ko gero, teks dažyti visą modelį, o ne tik baltas kraštines. Tada teks išsaugoti ir lakštų "sukniedijimo" linijas. Bet apie tai - kai nuspręsi, ar taip darysi. Tai tiek

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Labai aciu Pranai, tikrai pagelbejai. Bandysiu, ziuresiu kas gaunasi :D Na o vakar dar pries miega nesusivaldziau ir pabaigiau apklijuoti viena is 32 Nr detaliu :D Tai tiek...

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 17:42

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Sveiki,

kazkaip man pastaruoju metu siame forume labai keista. Niekas nebesireiskia. Bukit aktyvesni....
Na bet as cia ne apie tai. Pateikiu foto, visu darbu kiek esu padares. Dar labai nedaug, taciau po truputi judu i prieki. Taigi:

Paveikslėlis

Tai tiek siam kartui...

Į viršų  

Vartotojo avataras

Rychka rašė:
Dovaldai, padaryk ne vieno rakurso fotke, o keliu ir stambumu keliu. Detale viena kita, bendras vaizdas nelabai daug pasako... Reikia zhinoma ir bendro vaizdo...
O shiaip shaunuolis kad judi i prieki, taip ir toliau...

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Dekuj Rychka uz komentara. As visiskai tau pritariu del to, jog si nuotrauka visiskai nieko neparodo, sunku spresti apie klijavimo kokybe is jos. Siaip visu pirma noreciau istaisyti viena defekta, kuri padirbau pacioje pradzioje. Na bet pagrindine priezastis, kodel tik viena foto teidejai, todel, kad per daug priartinau vaizda ir jis susiliejo kitose nuotraukose, tik si vienintele buvo normali. Na o taip pat mano klijavimo kokybe tikrai nera patenkinama, taciau mane dziugina tai, jog pamazu ji gereja. Aisku tai nereiskia, jog as nerodau foto todel, kad nenoriu rodyti savo nekokybisko klijavimo. Siaip kuo toliau, tuo man labiau patinka klijuoti kartona nors galvojau, kad sis modelis bus mano pirmasis ir paskutinis, taciau dabar suprantu, jog tikrai taip nebus. Tai tiek.....

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Sveiki,

labai ilgai jau mano modelis dulka spintoje. Kol kas merdeja mano lodaliavimas. Prasidejo sesija, tai bemieges nektys, dienos prie kompo praleidziamos, akys skauda, visgi apie prisedima prie savo tanko galvoju visada. Kiek zinau kai mokais visada uzeina noras ka nors rakineti. Na dar menesiukas itemptu mokymusi ir prasides aktyvesni darbai.
Visgi rasau ne del to....Iskilo klausimas, cia tiems kas susidure su siuo modeliu. Man atrodo (o tiksliau istikruju) yra ivelta klaida, kuri biski sujauke man smegenis. Pagal surinkimo brazinius 44 detale akivaizdziai yra prie galines vaziuokles remo dalies, taciau pagal instrukcija ji turi buti priekyje. Kadangi nepazvelgiau i kitus du brezinius (pilnai surinkto) iskarto ir nepastebejau sios klaidos. Dabar gausiu plesti viena is priklijuotu detaliu, nzn. kas gausis...
Kas klijuosit atkreipkit demesi.

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume