Pagrindinis diskusijų puslapis » Lietuviški Group Build'ai » 3-asis lietuviškas Group Build'as (WW2 Vokietija) » Užbaigti GB3 dalyvių modeliai

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 23 Bal 2014 22:25

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Sernas rašė:
Nu zmogeli tu pavarai didele tau pagarba :D :idea:

Į viršų  

Vartotojo avataras

Donatas rašė:
Ačiū už padrąsinimą, bičiuliai. Nesu labai smulkių detalių mėgėjas. Šita piloto sėdynė ir visa šita kabina tikrai bus labjausiai detalizuota per mano karjerą.
Užmiršau pasakyti, kad pedalus kiek priartinau prie sėdynės, nes atrodė, kad turėtų būti neproporcingai ilgos piloto kojos, kad pasiektų pedalus. Panašiai ir su šturvalu. Reiks pritrumpinti, nes tas vargšas pilotas turėtų už šturvalo laikytis virš galvos lygio. Taigi klaidų ir netikslumų daugiausia, matyt, kabinoje. Jei iki šiol užkliuvo tik eleronai ir uodegos vairai, tai kabinoje prikurti ir taisyti yra daug ką.
Variklio gaubto apačia blizga kur uždažyta nitro dažais. Tikiuosi, kai nulakuosiu matiniu laku, vaizdas susivienodins.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Flugzeug rašė:
Labai kruopštus ir daug kantrybės reikalaujantis darbas. :idea:

Į viršų  

Vartotojo avataras

Donatas rašė:
Tempiau gumą tiek mėnesių, o dabar nesinori likti nebaigus, kai sunkiausi etapai jau praeity. Tai va dabar "ariu" ir penktadienį popiet arba įdėsiu paskutinį reportažą arba ne.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Donatas rašė:
Achtung!
Ich bin mit meinem Heinkel fertig!

Taigi baigiau savo Heinkelį. Beveik. Dar nelakuotas, rimtai ir neretušuotas bei trūksta kelių smulkių detalių, iš kurių didžiausios - bombų liukų skydeliai. Tikiuosi jūsų nuolaidumo ir leidimo visa tai pridėti po termino, nes bendro vaizdo tai jau nekeičia. Dabar įdedu tik bendrus vaizdus, nes artėja "sūdna diena". Ryt poryt - išsamus reportažas apie paskutinius etapus. Jeigu taip GB taisyklės leidžia. Jei moderatoriai manot kad ne, tai išmesit.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Deja, dar neuždėjau bombų liukų skydelių, nors čia jau visai lengva.
Paveikslėlis

Pakraunamos bombos.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Senoji ir naujoji Liuftwaffės. Šitie modeliai patys sudėtingiausi iš mano darytų. Heinkelyje suskaičiavau 14 judančių detalių - ratai, užsparniai, eleronai, vairai, propeleriai ir stumdomi kabinų gaubtai. Tornadas turi 16 judančių detalių, bet ten ir ne viskas man pavyko.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Ką galėčiau pasakyti apibendrindamas?
- Modelis suprojektuotas neblogai. Nors formos kai kur labai sudėtingos, praktiškai viskas atitinka idealiai. Plokštumų karkasuose prigalvota per daug sunėrimų, galima be jų apsieiti. Per daug komplikuota ir neaiški vieta apie variklių radiatorius. Man buvo per plačios sparnų ir liemens sujungimo uždengimo juostos. Bet tai nieko. Didžiausias minusas, mano nuomone - skirtingi nudažymo atspalviai skirtinguose puslapiuose. Tas tikrai taip gadino vaizdą, kad ryžausi tai ištaisyti tepliodamas. Griežtų pažiūrų modelistai sakys, kad po to tai jau išvis ne modelis, o velniai žin kas. bet man jis patinka, su visais savo pliusais ir minusais. Dar vienas ryškus minusas - labai neišraiškingai išspausdinti prietaisai, bet čia pavyko padėtį pagerinti.
Darbas man patiko, ypač pabaigoje, kai neblogai išėjo kabinos vidus, nustumiamas šaulio stiklas ir gondola.
Dirbdamas nemažai sužinojau ir išmokau, tai tikrai man rimtas etapas. Visi 2007 metai man praėjo po Heinkelio ženklu.
Visgi toks modelis iškelia ir klausimą apie terminus. Deja, žmogaus gyvenimas labai jau ribotas, ir su tokiais savo tempais aš sukonstruosiu nebedaug panašių modelių...

Į viršų  

Vartotojo avataras

Donatas rašė:
Dabar pažiūrėjau, kad pav. Svajuz labai principingai nedarė sau nuolaidų ir pasitraukė. Man tada reikia trauktis tuo labiau. Neskubėsiu, palauksiu, ką pasakysit, bet jei ką tai perkelsiu temą iš GB į Kartoninę aviaciją.

Į viršų  

StandartinėParašytas: 23 Bal 2014 22:26

Vartotojo avataras

Zakas_Mrj rašė:
Robotas nezmogus tik gali tokius daryt, Slove Donatui :D

Į viršų  

Vartotojo avataras

Andrius rašė:
Na kiek teko skaityti tai GB pratesiamas IKI 12.10, tad dar liko viena savaitė su dviem savaitgaliais. :)

Į viršų  

Vartotojo avataras

dualGuru rašė:
Donatas rašė:
Man tada reikia trauktis tuo labiau.
Na ką jūs, juokaujat? Tiek laiko praleista prie modelio, tiek visko prigaminta ir pačiame finiše pasitraukti? Manau, kad nieko tokio jei nepriklijuota, kokia antena ar smulki detalytė. Jei nebūtumėt apie tai užsiminęs net nebūčiau pastebėjęs ar kažko trūksta. Juk ir tikruose lėktuvuose kartais trūkdavo dalių(arba jos būdavo nuimamos). Puikus pavyzdys c-47(amerikiečių, bet manau pavyzdys tinka) skraidydavo be užpakalinių durų. Taip, kad dėl antenos ar bombų liukų skydelių tikrai neverta trauktis.

Kaip supratau GB-3 pratęstas iki Gruodžio 10 dienos, taigi manau spėsite viską užbaigti ir nėra reikalo trauktis :)

Į viršų  

Vartotojo avataras

Donatas rašė:
Labai džiaugiuosi, kad terminas pratęstas. Jaučiausi nejaukiai, nes arba neįvykdyčiau pažado sudalyvauti, arba laužyčiau taisykles. Dabar įdedu nuotraukas apie pastarųjų dienų darbus, kurių nespėjau sudėti vakar:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Priekinę skaidrią sferinę kabinos dalį dariau iš dviejų pusyčių, nes formuojant iš "bambalio" visa sfera nesigauna. Formuojant su vakuumu Corsaire aprašytu būdu tikriausiai gautųsi ir ištisinė, bet aš iki šiol to neišbandžiau, o eksperimentams dabar nebebuvo laiko.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paskutiniai žvilgsniai pro atvirą priekį:
Paveikslėlis

Šaulio gaubto formavimas:
Paveikslėlis

Forma aptraukta:
Paveikslėlis

Šitas "stiklas" išėjo labai neblogai:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Propeleriai išėjo tvirti ir taisyklingi, tik truputį išsišovė viduj esanti viela ties galais.
Paveikslėlis

Buvo pasikrapštymo prie gondolos. Tarp kitko, Heinkelių įgulos šitą lėktuvo dalį vadino "mirties patalu", matyt į tą vietą dažnai pataikydavo priešo naikintuvai.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Tas detales vidui išklijuoti išpjausčiau, bet paskui nebeklijavau, tiesiog uždažiau, kur reikėjo.
Paveikslėlis

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume