Pagrindinis diskusijų puslapis » KARTONAS » Kartoninė karinė ratinė ir vikšrinė technika

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 18 Vas 2014 21:30

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

http://www.modelizmas.com/forumas/files ... d_745.jpeg
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Į viršų  

StandartinėParašytas: 18 Vas 2014 21:31

Vartotojo avataras

velnias130 rašė:
Dėkoju minimui už nuotraukas, bet aš pats labiau pasigilinęs prie variklio istorijos tai sužinojau, kad varikliai buvo tik dviejų tipu, vienas iš tu kur jus sakėt man ( 5 menčių). Jie buvo naudojami Gaz 69-M keturiu durų ir kitose Gaz modeliuose, o 4 menčių varikliu buvo mažiau pagamintu (kiek aš suprantu vėliau gamino 5 menčiu todėl, kad su 4 mentėm variklis labai kaisdavo, nes šiu mašinų naudojamo paskirtis buvo plati ir jų mentės buvo apvalios). O aš dariau labiau karinio tipo (štabo variantas) 8 vietų, dviejų durų su išilginėmis sėdynėmis 6 kariams. Štai ši aštuonvietė modifikacija GAZ-69, svėrusi 1525 kg turėjusi du benzino bakus (bendra talpa 75 litrai) tapo pagrindiniu “darbiniu arkliuku” daugelio pasaulio šalių armijose. Jis įveikdavo 30 laipsnių įkalnę. Geru keliu važiuodavo 90 km/h greičiu, sunaudodamas iki 17 litrų gana prasto A-72 markės benzino, galėjo vilkti vienašę specialiai jam pritaikytą priekabą GAZ-704, svėrusią 850 kg. Dar vienas GAZ-69 privalumas, lyginant su tuo metu vakaruose ginkluotėn priimtas “Willys M38A” ir “Land Rover 88” buvo erdvesnis ir efektyvaus šildytuvo dėka žiemą šiltesnis salonas. Rusai žinojo, jei žiemą kariai rengiasi kailiniais ir veltiniais todėl jiems reikia daugiau vietos!
O dėl menčiu skaičiaus galiu taip pasakyt, kad galima daryt kaip kas nori, nes yra dveji skirtingi varikliai.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Minimus rašė:
truputėlis istorijos kodėl žinau nemažai apie šį automobilį. 1986 mano tėvas pradėjo dirbiti kolūkyje ir gavo naują GAZ 69, būtent tą kurį darai. 1988 šį automobilį sudaužė, deje teko ir pačiam joje būti tuo metu, ir tiesa pasakius liko lig šiolei randų.
2001 metais vienas žmogus man atidavė GAZ 69 bet jis ne visai buvo toks kaip nurėdėjas nuo konvėjerio, perdarytas. Teko truputuką pasikapstyti prie jo kad galėtų važiuoti. Todėl ir žinau apie šį automobilį.
Šiuo metu šio laužo pas mane nėra. esu pridavęs į metalo laužą. Likę tik tiltai, kardanai, "razdatke", greičio dėžė ir ratai.

Į viršų  

Vartotojo avataras

velnias130 rašė:
Aišku, dabar žinosiu į ką kreiptis dėl šio modelio rinkimo. :lol:

Į viršų  

StandartinėParašytas: 18 Vas 2014 21:32

Vartotojo avataras

velnias130 rašė:
Sveiki visi, mano ožiuke atsirado nauju naujienų. Šios savaitės darbai buvo velenu darymas, variklio detalizavimo pabaiga ir naujo niko susikūrimas :D , bet dar neaktyvuotas naujas mano nikas :cry:
Tai visu pirma paroda šia pradėsim nuo veleno transmisijos ( jeigu teisingai pasakiau, nes kaip tikslai vadinasi nežinau), gautas rezultatas
Paveikslėlis
Baigus tvarkyti veleną ėmiausi kuro baku, pagal žurnalą yra tik vienas bakas, kurio talpa
48 litru o tik keturių durų versijoje yra vienas bakas kurio talpa 60l. Tada pradėjau vėl savo modeli truputi detalizuoti. Pirma padariau kuro baką kuris yra žurnale, vėliau ėmiausi pats daryti papildoma kuro baką (kam įdomu tai jo talpa būdavo 27l). Padaryto bako vaizdas ir įdėtas į vieta
Paveikslėlis
O čia jau mano savadarbis kuro bakas, kuris nėra nurodytas šiam žurnale.
Paveikslėlis
Varikli įdėjus į jo vieta, kad gali mėtų pažiūrėjus susidaryti bendra vaizdą kaip atrodo.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Uždėjus ratus vaizdas
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Prašom išsakyti savo nuomone :wink:

Į viršų  

Vartotojo avataras

velnias130 rašė:
Sveiki visi vėl, truputuka pajudėjo darbai prie gaz 69. Šikart išvedžiojau kuro šlangas (ruda spalva), paskui vedžiojau (kiek suprantu) stabžiu šlangutes (morkava spalva). Tai gavom toki rezultata. :lol:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Bendras vaizdas
Paveikslėlis
Ir ant pabaigos uždėjus kėbula kaip atrodo
Paveikslėlis
Man asmeniškai gražiai atrodo pakaba, bet nežinau jūsu nuomones, tai prašom komentuot (peikti) mano darbo vaisius. :)

Į viršų  

Vartotojo avataras

DDoncys1 rašė:
Sveikas, bandysiu pakomentuoti :)
Galėtum nuotraukas didesnes dėti, būtų lengviau komentuot :D.
Be to, trūksta briaunų lygumo, prabrauk su adata ar dar kuom per lenkimo vietą prieš lenkdamas. Toliau tegu profai kalba, o šiaip tavo darbai visai nieko, bent yra kas komentuoja. :D. Įdomu su kuo dažai, nes man guašu taip nesigauna.

Į viršų  

Vartotojo avataras

minde26 rašė:
Minimus rašė:
Ir dar pora foto

geros nuotraukos daug kas matyti pravers jei galvosiu rinkti ši modeli,dėkui

Į viršų  

Vartotojo avataras

minde26 rašė:
na pirma kas blogai tai ventiliatorius nepatinka jis turi stovėti centre ties velenu o ne prie generatoriaus prijungtas,nematau arba neįžiūriu kur diržas ar įtemptas per veleno galva propeleri ir generatorių.kolektorius ir nematau kad butu panašus į kolektorių.filtras ir nežinia kur stovi turi stovėti ant kolektoriaus. kardanas tai visai baisus nepanašus į kardaną. galėjai storesni padaryti jungtis uždėti,kad ir dantų krapštuką apsukti plonu popieriumi reikiamo storio.kai darysi ir bus dedamas radiatorius tai garantuoju kad ventiliatorius nesueis su radiatoriumi. o šiaip dar daug daug praktikos reikia nes vaizdas manęs nežavi nematau tiesiu linijų,švariu ir tiesiu pjovimu.viskas iškramtyta sulinkę kruopštumo ir nematau. na daug tau dar mokytis,o šiaip nenuleisk ranku ir bandyt kuo gražiau daryti detales.

Į viršų  

Vartotojo avataras

arunas1 rašė:
Ačiū min26 už kritika, dėl kurios pertaisiau modelio varikli.

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume