Pagrindinis diskusijų puslapis » PLASTIKINIAI MODELIAI » Plastikinė aviacija

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 28 Vas 2014 21:55

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Grenadier rašė:
Sveikas. Modelis tikrai gražiai atrodo, tik nesupratau, jį darei VIENĄ savaitę??? :?:

Į viršų  

Vartotojo avataras

Saraz rašė:
Grenadier rašė:
Sveikas. Modelis tikrai gražiai atrodo, tik nesupratau, jį darei VIENĄ savaitę??? :?:

Ne :lol: Dariau aš jį ilgai tiesiog pagal tema kiekviena savaite aš arba tėtis įdedam po naują modelį.
Eddie rašė:
Gražus modeliukas. Kaip dekolės dėjosi? nebuvo bėdų?
Dekolės kryžmintos. dalis standartinės "academy", o paveiksliukai ir pagrindiniai užrašai su ženklais paimtos iš seno "travers" rinkinio. Dekolės dėjosi prastai nes gan nemažai jų (apie 5) sutrupėjo, o kitos labai matosi kaip uždėta.
Eddie rašė:
beje, kas ten per mergina ant kairio borto :twisted: ? maybe some close up photos? :roll:

Štai ji stambiu planu. Ryškiau nesigavo. :cry: :x
Paveikslėlis

Į viršų  

Vartotojo avataras

Žymantas rašė:
Šiandien mūsų aerodrome bandome nutupdyti Suchojaus KB kūrinį SU-15TM.
Pirmasis nutūpė "Ves model" modelis. Modelio liemens formos tikslumui jokiu priekaištų neturiu.Sparno forma t.p. artima idealui. Kylis galėtų būti 1,5mm aukštesnis. Šiek tiek per dideli aukščio vairai. Fantastiškas paviršiaus išdirbimas: siūlės, kniedės. Bet kelia sunkumų sudėtinga liemens surinkimo schema. Modelis sudėtingas, bet renkasi neblogai.
Metalo spalvos lėktuvėlis:777 aviapulkas, Sachalino sala, aerodromas "Sokol".1983 rugsėjo 1d. PVO vadovybės įsakymu pilotas Osipovičius numušė keleivinį KAL oro linijų Boeing-747
"A model" modelis nusileido antras . Paprastesnis modelis. Radau netikslumų liemens formoje. Kabinos galinė dalis turėtų baigtis 2 mm ankščiau. Kylis arti idealo, nebent min platesnis. Sparnų galiukai 1-1,5 mm per ilgi. Panašiai ir aukščio vairai. Pats modelis paprastesnis surinkime, bet špakliaus reikia.
Margutis: aerodromas "Bezrečnoje",Užbaikalė,PVO aviacija,1991m.
Didžiausia problema, su kuria susidūriau: priekinė važiuoklė. Vienuose nuotraukose lėktuvo uodega pritūpusi, o kitose stovi horizontaliai. Mes klube išgvildenome daug variantų, bet klausimas liko atviras. Todėl modeliuose vienas pritūpes , o kitas kaip gulsčiukas horizontalus.
Antra „problema“, su kuria susidūriau : Begemot dekolės. Tiesa dekolės geros, net galima pasiskaityti ekspluatacinius užrašus. Dekolėse gausiai užrašų, o juos galima sutikrinti ir dekoliuoti vadovaujantis Monografia lotnicza pateikta užrašų išsidėstymo schema, iki kažkurios pozicijos numeracija net sutinka. Tai ir tapo darbas su padidinamuoju stiklu. Beje į rankas pateko skirtingų partijų dekolės. Senosios buvo idealios, na o vėlesnes teko lakuoti ir stipriai patirpdyti.
Jūsų dėmesiui Su-15TM ( Dariau, tik stipriai nebark ):

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Į viršų  

Vartotojo avataras

ZALIAS rašė:
Žymantas rašė:
( Dariau, tik stipriai nebark )

Žymantai, tu čia balzamą sielai rodai, koks dar "bartis-nesibart"?

:) . Tie Su-15 TM yra labai gražūs. A-modelio 15-ą esu daręs - ten jie pamiršo ištisą forsažo kamerą padaryt, renkant modelį reik atsiminti apie tai. Dėl "prasėdimo",pamenu, taip pat buvo neaišku, padariau pagal PKN.
Turiu ir Gran'(buvęs VES) - dėžutėje atrodo labai gundančiai, esu atidėjęs kaip raritetą.
Gal kolegos nežino, tai truputį parašysiu apie tuos gražius lėktuvus ir aš - dėl savo labai gražių formų, Su-15 buvo praminti taikos balandžiais(голуби мира). Bet atsitiko taip, jog būtent "taikos balandžiai" numušė net du Boingus ir vieną CL-44(nežinau kas tai per lėktuvas :oops: ). Kiek teko skaityt, Sovietų Sąjunga nėra pardavusi nė vieno tokio lėktuvo į užsienį - labai juos saugojo, vertino ir brangino(O gal nieks nepirko? :wink: ).
Ir dar vienas klausima, Žymantai. Dažai "margučiui" parinkti pagal foto ar pagal gamintojo rekomendacijas? Ačiū už geras emocijas.
(atsiprašau, jei per daug išsiplėčiau tavo temoje)
Pagarbiai - Darius L.

Į viršų  

StandartinėParašytas: 28 Vas 2014 21:56

Vartotojo avataras

Gabrielius rašė:
Noriu paklausti dėl radijoskaidrių (ar kaip kitaip jie vadinami) paviršių - jie atrodo nudažyti skirtingų atspalvių žalia. O "gyvų" aparatų nuotraukose esu matęs tik tamsiai žalius. Ar iš tikro jie būdavo ne vienos spalvos, ar čia mano išsilavinimo spragos?

Į viršų  

Vartotojo avataras

Žymantas rašė:
Gabrielius visiškai teisus, radioskaidraus gaubto spalva t.b. vienoda. Tai mano techninis brokas, dėl informacijos stygiaus ( modeliai daryti skirtingu laikotarpiu, vadinasi ir informacijos kiekiai ir kokybė skiriasi). Mano galva teisingesnė spalva parinkta "margučiui".
Spalvos rinktos pagal instrukcija, bet radęs keletą foto iš tų kraštų aerodromų, spalvas koregavau.

Į viršų  

Vartotojo avataras

ZALIAS rašė:
geras klausimas...Teko su tais dažais sporto salės grindis dažyti :D . Užpernai buvau Jekabpilse, užėjau į tą buvusią s.salę - dar likę. Spalva,jei kalbėt apie tai ką matom fotografijose,būtų maždaug per vidurį. Tiesa, turiu šiokių tokių abejonių ar tikrai visada šita spalva buvo tokia pat, pats tiksliai nežinau, bet lyg ir gerokai pablukusių teko matyti.
Pagarbiai - Darius L.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Žymantas rašė:
Tiesa pasakius mielai išklausyčiau modeliuotojų išstudijavusiu rusų aviacijos dažymą rekomendacijų. Jei pats kamufliažas, ypač rusiškas, labai jau slidus reikalas, tai sakyčiau ratų ratlankių, tos pačios radioskaidrios "etaloninės" spalvos variantai būtų labai įdomus ir vietoje. Tuo labiau, kad jei busiu pilnas jėgų ir sveiko proto, tai nepaskutiniai mano rusiški skraidūnai. Manau ir pradedantiesiems būtų neprošal.
Mano panaudotos spalvos būtų tokios:
Kabina-Testors 2135 ( Gal tiktų Humbrol 115 ar Revell 57)
Ratų nišos-Humbrol 64
Ratų gaubtai- Humbrol 101
Margučiui Su-15 parinkau tokias spalvas: Humbrol 63,30,160,80,65.
Taisykite, jei kuri spalva neteisinga ar jūsų variantas kitoks
:shock:

Į viršų  

StandartinėParašytas: 28 Vas 2014 21:59

Vartotojo avataras

ZALIAS rašė:
ech, jei būčiau žinovas :? . Juk dėl tų spalvų vyksta nuolatiniai ginčai, rusai vis primena, kad negalima tiksliai pasakyti kodų, spalvos įvairavo, rusiški dažai gana greit išblukdavo, gamykliniai ir remonto dirbtuvių atspalviai skirdavosi... Ir dabar pasakyt kokia , pvz.,ruda buvo ant Su-15-o 91-ais metais...sunkoka :) . Kiekvieną modelį prieš dažydamas, skersai išilgai "ariu" internetą, ieškau mačiusių žmonių, lyginu fotografijas ir t.t. Iš radijoskaidrių dažų, tai panaši buvo "drakono žalia" Humbrolio, kodo , deja nepamenu, gal būtent 101? O įdomumo dėlei peržiūrėsiu daugiau foto, paklausiu kolegų - kaip ten su radijo skaidrių ir karščiui atsparių žalių dažų atspalviais yra.

Į viršų  

StandartinėParašytas: 28 Vas 2014 22:00

Vartotojo avataras

Warlord rašė:
Xtracolor "Hannants" leidžia keleta autentikų 'rytų blokui'
X627 Nose Cone Grey (FS16231)
X628 Wheel Hub Dark Green
X629 Interior Blue/Green

Bent jau dvi paskutinės tikrai tai ko reikia.

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume