Pagrindinis diskusijų puslapis » PLASTIKINIAI MODELIAI » Plastikinė aviacija

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 28 Vas 2014 22:25

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

REDline rašė:
Šmer - tai nė lėktuvo pavadinimas ar "nikas" - tai modelio gamintojo pavadinimas (kaip pvz. Rewell) :)

Į viršų  

Vartotojo avataras

Žymantas rašė:
Kad būtų paprasčiau ir aišku, Šmer yra tai:
http://www.smer.cz/
o Me-262 vis dar Schwalbe.

Į viršų  

Vartotojo avataras

gede rašė:
Žymantas rašė:
Kad būtų paprasčiau ir aišku, Šmer yra tai:
http://www.smer.cz/
Va kaip, prisipažinsiu, man tai buvo negirdėta... Na Šmer, tai Šmer- dabar jau aišku, kur "šuo pakastas" :lol:

Į viršų  

Vartotojo avataras

Žymantas rašė:
Westland Scout A.H. Mk1, plastikas Airfix. Gamybos metu informacijos buvo negausiai. Šiaip modelis rinkosi maloniai, geros dekolės, gerai detalizuotas variklis ( įvertinant modelio dydį ir amželį ). Trūkumai: "laisva" sraigto ašis, nėra tikslios variklio tvirtinimo vietos, kukli kabina, nesutampantis stiklas su korpusu ( dažna airfix modelių problema).
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Į viršų  

StandartinėParašytas: 28 Vas 2014 22:26

Vartotojo avataras

Žymantas rašė:
Karo pabaigoje amerikiečių karinės pajėgos gavo eksperimentinio vokiečių karinio lėktuvo „Messerschmitt P.1101“ prototipą. Nors gabenant į JAV lėktuvas buvo apgadintas, „Bell“ gamyklos lėktuvų konstruktoriai greitai suprato, kad daug kuo galima pasinaudoti. Tai įkvėpė sukonstruoti lėktuvą „Bell X-5“, jis debiutavo 1951 metais. Lėktuvas primena savo pirmtaką, kartu tai patobulintas vokiško pirmtako variantas. Buvo galima keisti abiejų lėktuvų sparnų kampą, tačiau vokiškame variante tai galima buvo atlikti tik nuo žemės, o „Bell“ lėktuvo sparnai kampą keisti galėdavo ir ore.
Mano modelio gamybos istorija labai panaši originalo istorijai. „Messerschmitt P.1101“ Revell rinkinukas. Labai panašus rinkinukas buvo pakuojamas į Dragon dėžutes, tik su antenų fotoėsdintomis detalytėmis. Galėtų būti paprastesnis pagrindinės važiuoklės surinkimas, o ir liemuo galėtų būti paprastesnio surinkimo ( mano galva , liemuo galėtu būti mažiau išdalintas). Variklis nesuranda savo vietos , reikia būt atidiems. Įpusėjus statyboms man į rankas papuolė Scale Aircraft Modeling 1990/8 su keliomis Me schemomis. Man pasirodė, kad nelabai gausis Me . Susiradau kelias fotkites X-5 ir............... Paleidau žemyn stabilizatorius, kabinos gaubtas šiek tiek į priekį ir mini rekonstrukcija už jo, t.p. nosytėje permainos. Man pasirodė gavosi visai neblogas Bell X-5.
Dėkingas kolegai Žaliui už pagamintas dekoles „Bell X-5“.
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Į viršų  

Vartotojo avataras

Saraz rašė:
Po šiokios tokios pertraukos tesemia temą. Šįkart RQ-1 ir MQ-1.
Detalių nedaug, todėl modelis labai greit renkasi. Patiko tai kad sparnai buvo viena detalė ir tai sumažino šansus sugadinti modelio geometrija. Antras pliusas yra dekolės. Jos net nelakuotos gerai dėjosi, nebent labai ilgai taikiau bet tai jau daugiau mano o ne dekolių problema. Dekolės geros ir tuo, kad galima padaryti labai daug įvairių borto numeriu ir panašiai, nes gal kam teko matyti tikrą ir norėsit būtent jį padaryti. Nepatiko tik korpuso detalių susijungimas nes siūlė eina per nišą kuria gan sunku nušlifuoti. Dar vienas minusas silpna važiuoklė nes priekinis ratas tvirtai įsistato o kiti du kiekvieną karta statant modelį išsiskečia ir laikui bėgant gali nulūžti.

Modeliai jūsų teismui:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Į viršų  

Vartotojo avataras

Žymantas rašė:
..........klube Redline papriekaištavo, kad žole baigia užželti mūsų aerodromas. Apsišienavome ir štai:
Yra tokia firma Golden Age Kits. Gamina rinkinius įdomių aeroplanų. Savo modelius anonsuoja, kaip aukšto lygio modelius. Taigi, jei tai aukšto lygio modeliai, tai mano modeliuotojo karjera būtų baigta.
Po Vilniaus konkurso pasigriebiau paprastus kelis rinkinukus, tikėdamasis surinkti "greitus" modeliukus, nesigilinant į smulkmenas. "Greitukų" gamyba užtruko 3 mėnesius (toks ir greitukas). Šios dienos veikėjas , baigtas, patyrė kelis kritimus....
Pirmasis "greitukas": Bell X-2. Plastikas duobėtas ( greičiausiai oro likučiai ), korpuso pusitės nesimetriškos ( ypač pasijaučia kylio vietoje). Sparnam ir stabilizatoriam vietą reikia susirasti patiems. Špakliaus naudota gausiai. Dėl slydžių ant sparnų vietos ir priekinės važiuoklės patikimos informacijos neradau. Internete foto yra, bet dalis yra maketo (naudotas filmo kūrime). Dekolės neblogos, bet ženklų spalva per žydra. Taigi:
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Į viršų  

StandartinėParašytas: 28 Vas 2014 22:27

Vartotojo avataras

ZALIAS rašė:
Smagu,kad vis dar neužėlė aerodromas. Man toks klauusimas kilo - tai čia resinas ar plastikas? Pagal tai kaip jį aprašot- toks vaizdas jog modelis iš dervos + nelabai kokybiški išlietas. O jei plastikas - tai senas. kap yr? :roll:
pagarbiai - Darius L.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Žymantas rašė:
Modelis pagamintas short-run (man atrodo) technologija. Patį modelio rinkinį įsigijau šių metų pradžioje, o "Poligone" mačiau pirmą kartą.
Truputėlis apie modelio plastiką:
http://www.hyperscale.com/2007/reviews/ ... ewme_1.htm

Į viršų  

Vartotojo avataras

Žymantas rašė:
.........dar vienas "greitukas vasarinukas": D-558-2 Skyrocket, Special Hobby. Maloniai renkamas modelis. Rinkinyje prie plastiko rasite epoksidinių ir metalo detalių. Vienintelė problema su kuria susidūriau ir liko neišspręsta, tai kabinos interjeras, kurio nesugebėjau vykusiai surinkti ( t.y. šoninės sienelės). Greičiausiai tai modeliuotojo problema, o ne modelio. Gali sukelti problemų sparnų ir stabilizatorių įklijavimas ir geometrijos "pagavimas". Vietos aiškios (parodytos ant plastiko), bet nėra kaip plastikiniuose modeliuose, savaime suprantamo, fiksavimo. Dekolės geros, 3-ys dažymo variantai.
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 7 svečių

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume