Pagrindinis diskusijų puslapis » PLASTIKINIAI MODELIAI » Slaptos technologijos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: dėl dažų
StandartinėParašytas: 04 Kov 2014 22:48

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Dainavietis rašė:
Tai nepaplonino - pora litrų benzino ir tiek :). Ūkyje, taip sakant, pravers. Tiesiog kaip dabar madinga sakyti - pažeidė teisėtus lūkesčius :) - parašyta akrilas, tai ir tikėjausi akrilo. O dėl anglų kalbos žinių, tai čia tiesiog buvo naivus pasitikėjimas užrašu skyriuje ir tiek. Ateityje teks devynis kartus "pamatuot", tik tada kirpt :).
O įdomu, ar gerai laikytų, jei didesnį plotą - grubiai imant, kokių 20 kvadratinių cm plotą nudažyt akvarele, o paskui nulakuot - ar tai nagų laku, ar tai automobiliams skirtu laku? Kaži, nenusilptų?
Ir kuriuo geriau lakuot - nagų laku, ar aerozoliniu laku? Nes nusimato vieno popierinio modelio rinkimas, jei negausiu plastmasinio sunkvežimio, tai ir ta akvarelė sueis, ir norėčiau dėl patvarumo, kad rankomis nenusičiupinėtų ir blizgėtų, nulakuoti.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Berkut rašė:
Dainavietis rašė:
Tai nepaplonino - pora litrų benzino ir tiek :). Ūkyje, taip sakant, pravers. Tiesiog kaip dabar madinga sakyti - pažeidė teisėtus lūkesčius :) - parašyta akrilas, tai ir tikėjausi akrilo.

Įdomiai čia tu, ant dėžutės parašyta water colors, o ne acrylic, bet tu vistiek perki žiūrėdamas ne į prekę, bet į kažkokį užrašą :shock: Parduotuvėje pamatęs kokį televizorių ir užrašą po jo skalbimo mašiną irgi tikėsi užrašu? :lol:

Cituoti:
Ir kuriuo geriau lakuot - nagų laku, ar aerozoliniu laku?

Nagus lakuok nagų lakų, modelius tam skirtais gaminiais. Vis dar man įdomų kaip žmonės naudoja bet ką, kai aplink yra pilna tam tikslui skirtu daiktų. Seni laikai jau atrodo praėjo, kai buvo tik nitro dažai ir nagų lakai. :lol:
Nusipirk laką kur sauron užpostino, aš tokį pat matinį aerozolinį laką naudoju, problemų nėra, pakankamai greit džiūsta. :wink:

Į viršų  

Vartotojo avataras

Blaivas rašė:
sauron rašė:
Blaivas rašo:
Mano paklausimas dėl lakavimo kažkaip liko nepastebėtas... Kas žino, kur Lietuvoj gauti normalaus matinio aerozolinio lako akrilo pagrindu?

Paveikslėlis
Aš nusipirkau senukuose šį matinį laką ir neturiu problemų, tiesa ant jo nerašo kad tai akrilinis, o rašo kad sintetinis, bet kiek su juo dirbu nesipyksta jis nei su emalem, nei su kitu laku (glos). 8)

Tame ir rekalas, kad aš irgi tokį pirkau, bet bandyt bijojau, nes nėra sudėties. Ačiū už foto.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dainavietis rašė:
Berkutui - aš aukščiau minėjau, kad ne pats pirkau, bet paprašiau, kad nupirktų.
Lygiai kaip kad ir modelius - kažkas kažkur važiuoja, tai pamato ir nuperka. Na čia ne problema, tiesiog pasitikslinau ir pasidalinau pastebėjimais apie mūsų prekybininkus.
O dėl lako, tai man kilo natūralus klausimas, nes daug kas iš jūsų čia visokias medžiagas naudojat, kad išgautumėt visokius efektus ir panašiai, todėl aš ir paklausiau, ar tinka turimos po ranka priemonės. Jei jau druską naudojat ir panašiai, tai va ir pagalvojau, kad nagų lakas ne nuodėmė :).
O beje, kodėl netinka automobilinis lakas? Nedraugauja su emalėmis ar dėl kokių kitų priežasčių?
Na aš klausinėju gal ir naiviai, tiesiog esu naujokas.

Į viršų  

Vartotojo avataras

sauron rašė:
Na automobilinis lakas yra labai blizgus, todėl jis tinkamas kai reikalingas lygus (prieš dedant dekoles), blizgantis paviršius, bet kai reikalingas matinis paviršius ant blizgaus lako vis viena gausi purkšt matinį laką. Jei primaišiau ką nors, manau kolegos pataisis. :lol:

Į viršų  

StandartinėParašytas: 04 Kov 2014 22:49

Vartotojo avataras

Dainavietis rašė:
Supratau. Ateičiai žinosiu. Dabar kaip tik nupurškiau modeliuko kėbulą vienkomponenčiu akriliniu gruntu ir laukiu kol išdžius. Nors ir stengiausi kuo plonesniu sluoksniu, tačiau vis vien itin smulkius iškilimus išlygino. Jaučiu reiks vėl švitruot. Gal žinot kokį labiausiai tinkamą gruntą? Na kad būt laaabai plonytis sluoksnis.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Berkut rašė:
Dainavietis rašė:
Supratau. Ateičiai žinosiu. Dabar kaip tik nupurškiau modeliuko kėbulą vienkomponenčiu akriliniu gruntu ir laukiu kol išdžius. Nors ir stengiausi kuo plonesniu sluoksniu, tačiau vis vien itin smulkius iškilimus išlygino. Jaučiu reiks vėl švitruot. Gal žinot kokį labiausiai tinkamą gruntą? Na kad būt laaabai plonytis sluoksnis.

O tu akrilu dažysi vėliau? Jei emalėmis, tai nevark ir nenaudok jokio grunto, labai gerai limpa prie plastiko. O dėl automobilinio akrilinio grunto, man nepatiko, ant plastiko iš pažiūros gerai limpa, bet kai pradedi daryti visokius sendinimus ir panašiai kartais atšoka netinkamų momentu. Geriau jau bazei paprasta emale šviesiai pilkos spalvos naudok, arba specialius gruntus, Revell, Tamiya ar krūvą kitus.
http://www.modelsforsale.com/catalog/pr ... _id=324029
http://www.modelsforsale.com/catalog/pr ... s_id=49736
http://www.modelsforsale.com/catalog/pr ... _id=482584
Paklausk Baksas, jis ruošia užsakymą, galės tau paimti ką nors.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dainavietis rašė:
Gruntu nudažiau paprastą metalinio modelio, kurį sumąsčiau atrestauruot, kėbulą - http://www.modelizmas.com/forumas/viewtopic.php?t=2189 .
Ant jo mėginsiu dažyt emaliniais baltais dažais ir pagalvojau, gal geriau "guls" ant grunto. Jei nepatiks rezultatas, nusišveisiu vėl ir dažysiu be jokio grunto.
Gruntas akrilinis, vienkomponentis.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dainavietis rašė:
Galų gale priveikiau - rezultatas toje pačioje temoje su bmw. (problema buvo ne dažuose, o dažytojuje :) ).
Gruntas laiko gerai, tik gal geriau būt buvęs baltas, nereikėję gal būt trijų sluoksnių dažų.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dainavietis rašė:
Parsisiunčiau vakar Berkuto rekomenduotus dažymo ir dažymo efektų su pigmentais dvd ir bežiūrint kilo vienas klausimas - ką autorius turi omeny sakydamas "oil"? Ta prasme jis ten padėliojo dažų taškelių ant tanko ir sako - use oil ir tt... Nemanau, kad jis naudojo aliejų :). Kažkaip jis su tuo "oil" pamirkytu šepetuku nuvalė tuos dažus ir gavosi kažkokie pašviesėjimai ir tt. Kas tai per medžiaga?
Jei supratot, ką norėjau pasakyt, malonu - kitaip nupasakoti nesigauna. Aiškinomės vakar su kaimynu, kuris atrodo, angliškai supranta neblogai, ale vis tiek nesupratom apie tą "oil".

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume