Pagrindinis diskusijų puslapis » Lietuviški Group Build'ai » 2-asis lietuviškas Group Build'as (technika Lietuvoje) » Dalyvių modeliai Nr.2

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 17:42

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Dovaldas rašė:
Sveiki,

pagaliau iskapsciau savo fotoaparata, buvo nusimetes kazkur. Idedu savo siek tiek anksciau nuveiktus darbus prie sio modelio. Kokybe aikus netobula, taciau kolkas tik tokiame lygije tesugebu klijuoti, tikiuosi ateityje patobulesiu. Taigi:

Cia matot itempentyji rata, jis buvo pirmasis, todel kai kur paliktos neuzdazytos baltos vieteles, antrame jau tokiu klaidu nebedariau. Nors nuotraukoje briaunos atroso beveik taip pat kaip ir modelio spalva, realiybeje sis neatitikimas siek tiek ryskesnis:
Paveikslėlis

Na ir dar vienu rakursu tas pats ratas. Kaip pastebite realistiskumui padidinti neklijavau vielu, nors zadejau. Nusprendziau, jog pirmam modeliui uzteks ir to, kad yra standartiskai, o kituose biski ir tiuningo idesiu:):
Paveikslėlis

Pirmadieni kai baigsis egzaminas zadu pailseti nuo mokslu siek tiek ir sudelioti esamas detales i savo vietas, sutvarkyti ta vaziuokles rema. Dar koki menesi darbai slinksis is po leto, po to tikiuosi didesnio pagreicio :D

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 17:42

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Saunu,Dovaldai, kad randi nors truputi laiko padirbeti.

Jei tu manei klijuoti vielas panashiai kaip stipinus, tai ju ten nereikia- ratas buvo medinis, apkaltas skarda, taigi, jei nori kad butu artimesnis tikrovei, reiketu irezhti tas linijas su yla, ar vos-vos ipjauti peiliuku, kad ratas atrodytu panashiai kaip chia: http://tanxheaven.com/fedcol/renaultft17/10ba.JPG
Tas pats ratas ish vidines dalies :
http://tanxheaven.com/fedcol/renaultft17/8c.JPG

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 17:43

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Na cia matyt tu Renaultu buvo ivairiu, darant tikrai detalu ir tikroviskesni reiketu pasiimti viena saltini, nuotraukas ir pagal ji detalizuoti. Visgi kaip jau minejau sis modelis bus kaip ir bandomasis, tikriausiai ant jo meginsiu dazymo ivairius variantus, sendinima, ziuresiu kaip cia bus.
Beje gal kas zino geru internetiniu saltiniu ar litaraturos (lietuviu, anglu k.) apie spalvu maisymus, bent jau pagrindus, nes modelizme pastebejau to labai reikia, o zinios pas mane minimalios. Per googli ieskojau, bet ten ismeta tokius elementarius, kaip zalia gauti is geltonos ir melinos, ar kaip morakva is geltonos ir raudonos. Noretusi siokiu tokiu gilesniu ziniu. Jie kas zinot kokiu saltiniu, patarkit.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Rychka rašė:
Dovaldai,

Kuom ketini dazhyti? Parashyk ka nori ishgauti? Parashysiu ir pafotkinsiu procesa ka naudoti ir kaip pasiekti geriausia efekta. Kiek leis mano zhinios mielai pasidalinsiu.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Na malonu Rychka, kad siulaisi padeti, priimsiu bet kokia pagalba. Na kai jau baigsis klijavimas bandysiu rudijima imituoti, gal but ir svieziai nubrozdinta metala, dumu ismetimus, nzn. gal ir purva pabandysiu. Gal dar ka sugalvosiu.... gal su tokiais "patiuningavimais" pavyks paslepti kai kuriuos defektus:) Pagalba priimsiu is visu ir dar dekingas liksiu :D

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Sveiki,

na as nedemonstruosiu kiek pazengiau, tiesiog iskilo toks vienas netikslumas man ir net nezinau, is pradziu galvojau, jog pats ka esu priveles, nu bet po to prisedau ir pamasciau ir dabar nezinau.....Sendien isardziau visa vaziuokles rema (o jau buvau pritvirtines prie bendro), nes nesamones pradejo darytis. Cia apacioje dar pridedu instrukcija vaziuokles remo, kad butu aiskiuau apie ka kalvu. Taigi man 32K ir 32D, po to kai tarp ju iklijuoji itempentyji rata, gaunai mazdaug taip: / \ (na aisku ne taip skaigiai, bet ne lygegriaciai). Galvojau, gal kur priveliau, na bet logiskai pamascius tikrai nesigauna. Atsisedau ir viska ismatavau. Taigi detales Nr. 45 plotis yra 2mm, o itempentysis ratas per stambiausia dali net 4mm. Si rata klijavau pagal visus nurodymus ir tikrai negalejau dvigubai nusigrybauti.
Gal kas klijauvot jau sita vieta, ar bent nagrinejotes, ar cia tik man taip ar istikruju ten yra klaida? Na bet kokiu atveju ar jau pasidariau taip kaip reikia man, tik nezinau ar gerai :D Kita deina imesiu foto.

Paveikslėlis

Į viršų  

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Sveikas,

Buvau ishsikirpes detales vazhiuokles, tachiau ish pirmo zvilgsnio pasirode, kad vazhiuokles forma neishlaikyta, todel pradejau savo gaminti. Todel negaliu pasakyti, kaip ten TV gaunasi.

Bet jei pades, pazhiurek i brezhinius :

http://www.chars-francais.net/images/archives/ft17_8mm/ft17-1_plan4.jpg
ir
http://www.chars-francais.net/images/archives/ft17_8mm/ft17-1_plan1.jpg

taipogi pjuvius :

http://www.chars-francais.net/images/archives/ft17_8mm/ft17-1_plan3.jpg
http://www.chars-francais.net/images/archives/ft17_8mm/ft17-1_plan2.jpg

Jei atsispauzdinsi brezhinius juos padidines/sumazhines kad jie butu mastelio 1:25 arba perskaichiuosi pagal gauta masteli, kokio plochio turi buti ratas arba remas, galesi pasitikslinti kuria vieta tau reikejo keisti (plesti vazhiuokle ar siaurinti rema).

Perskaichiuoti mokesi, ar plachiau paaiskinti ?

Beja, 39 detale - kaip suprantu, ten turetu buti firmos zhenklas (tipo renault projektuotojas ir t.t.). Ju ant lietuvishku tanku nepastebejau (nuotraukos Prano temoje). Pataisykite, kolegos, jei klystu.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Dekuj Dariau uz pagalba, na manau kad sugebesiu apsiskaiciuoti, visgi labiau prie matematikos linkes esu:), tik kazin ar man bepades visi sitie braziniai, nes as jau paploninau savo rata, bet idomumo delei tikrai reiks pasiskaiciuoti, na o gaila, kad jus ne is TV daret, ir negalit pakomentuoti, na bet nieko tokio, kadangi tikros realybes pasiekti nebepavyks, stengsiuosi kiek tik eina realiau padaryti...bet vistiek dekuj, manau jei Pranas butu turejes tiek breziniu ir nuotrauku kiek Darius, tikrai butu tiksliau padares:)

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Sveiki,

taigi praktiskai viena puse jau "patiuningavau" ir savaip perdirbau, tik kol dazai nudzius dar negaliu klijuoti. Nezinau ar as isvis i tema cia darau, taciau man taip atrodo geriau, nors aisku galeciau kruopsciau, bet....

Paveikslėlis

Butu gerai, kad Pranas pakomentuotu, nes zinau, jog jo vienas moksleivis jau praejo si etapa, ir ar nesusidure su tokiom problemom?
Na siam kartui tiek....pirmadieni paskutinis egzas (jei skolos nebus:)), tai modeliavimo tempas turetu isaugti....

Į viršų  

Vartotojo avataras

Pranas Sungaila rašė:
Vo-o-o-o-o velnias :!: :!: :!: Kur tie brėžiniai buvo, kai aš savąjį "FT-17" projektavau? Nė nepalyginsi su tais , kuriuos turėjau... Tai toks tas mūsų gyvenimas, o jei dar nori ką nors "savo" lietuviško padaryti, tai ir iš viso š gaunasi. Tai tiek

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume