Pagrindinis diskusijų puslapis » Lietuviški Group Build'ai » 2-asis lietuviškas Group Build'as (technika Lietuvoje) » Dalyvių modeliai Nr.2

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 17:44

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Dovaldas rašė:
Sveiki,

na va jau finisavo mano egzaminu sesija. Pabaigiau gerai, nors del destytojo klaidos galejau dar geriau, na bet ne apie tai sis forumas :D
Taigi dabar tikiuosi kibti i modeliavima staciai galva :D
Stai ka man kukliu prisedimu pavyko sendien nuveikti:

Paveikslėlis

Dar sendien padazysiu briaunas kaikuriu detaliu. Pakeiciau siek tiek savo klijavimo strategija. Dabar sulipdysiu visa desiniaja vaziuokle, o po to kairiaja ir tik po to klijuosiu prie korpuso. Manau taip bus paprasciau ir efektyviau. Mano darytas tiuningas bent jau kolkas atrodo pasiteisino. Siaip pats modelis mano akimis ziurint, pagal mano galimybes kol kas pusetinas, taciau yra kelios mano klaidos, kurios visiskai gadina modeli.
Beje pasikartosiu, bet gal kas turi knygu apie spalvu maisyma. www.amazon.com radau keleta, bet viena kurioje matyt viskas detalu 100$ kainuoja, o kitos po 13$, bet neaisku kas ten gero, nepatinka man pirkti knygos nepavarcius, tad gal kas turi kompiuterini varianta ar pan., tikrai reikia. Pastaruoju metu daznai klaidzioju po uzsienio modeliuotoju forumus, tai ten taip atititaiko spalvas, kad gali pagalvoti, jog braunos spaustuvei atspausdintos. Noretusi pamazu ismokti sio meno, o be pradiniu ziniu tai padaryti gana sunku.
Tai tiek siam kartui....

Į viršų  

Vartotojo avataras

savas rašė:
labai saunus darbas =D> =D> =D>

Del spalvu maisymo keik man teko jieskotis tai buvo tik mokamos knygos beje kazkur buvo taip vadinama DEMO knygos versija tai kiek dave pavartyt naudingo nieko neradau daugiausia rase apie spalvu maisymo pasekmes i ka galima isgaut bet kaip tai neradau :?

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Dekuj savas uz pastebejimus ir pagyrimus. Na del knygu dar reiks bandyti ieskoti per DC++, bet kiek jau teko, nelabai ka eina rasti, gal netinkamus hub'us pasirinkau, nu ziuresiu, bet jei kas turit ir netingit pasidalinti praneskit, busiu labai dekingas...

Į viršų  

Vartotojo avataras

Corsaire rašė:
Sveikas Dovaldai,

Labai graziai atliktas modelis. =D> =D> =D> =D> =D> Kiek matau is foto, tai padirbeta kaip reikalas. Gali pamanyt, kad tu jau "senas vilkas" popieriniu modeliuku srity :D. Man taip pat buvo egzaminai, ir nelabai skaitydavau forumo, tik apziuredavau fotkes :D, todel negaliu daugiau kazka patarti, pakomentuoti.. Liko neskaityta tavo tema, neskaityta karshta diskusija apie Renaulto modeli ir t.t. Na man beliko paskutinis fizikos egzas (kuris nusitese i porytoju, del pavogtos lietuviu). Tada bus proga persiskaityti viska, ko neskaiciau. Ir tai, viena savaitgali neiskentes pasedejau prie dioramos, bet prie jos grysiu tik jau viska baiges. Beje, siandien suzinojau matematikos valstybinio egzo rezultata. Gavau 96%.

Dovaldai, o kam tau taip reikia info apie spalvu maisyma? Manau tu nevark, o eksperimentuok pats. Pamatysi kaip greitai gausi norima spalva - as pats jas pasidarau, o pvz. Donatas taip maiso savo spalvas is triju pagrindiniu spalvu (Raud., Mel., Gelt.) ir juodos, baltos sviesumui, kad neatskirsi originalios modelio spalvos nuo tos jo uzmaisytos spalvos! Tau reiktu pamatyti jo darbus gyvai O jis taip idealiai daro naudodamasis paprastu spalvu ratu (kuri rasi visur) ir savo patirtimi. Cia, Dovaldai, dar ir nuo dazu priklauso. Vienodas spalvas, taciau skirtingu dazu rusiu, sumaises nevisad gausi ta pati. Pvz. i raudona idejes baltos, man gaunasi ne visai pasviesinta raudona ir t.t. Manau, zaisk su savo turimais dazais, ir ta 100$ geriau isleisk modeliams ar dar kam nors. Rezultatas bus tikrai geras. Patirtis, patirtis, patirtis, ir tada sumaisysi spalvas taip, kad puse modelio nudazes, ir kita diena atsikeles, nebesuprasi kuria gi puse nudazei!
Tas pats kaip manuala mokintis ant dviracio. Perskaitysi instrukcija kaip lankstyti kojas per kelius, keisti kuno padeti, laikyti istiestas rankas.., bet 10 metru nuvaziuosi tik gal po 1000 bandymu.

Tai tiek. Sekmes! ;)
--

P.S. Dovaldai, jei jau tikrai neatsisakysi minties pirkti tokias knygas, tai as pabandysiu parsiusti sia (pdf formate), jei atsisius, galesiu tau duoti:

http://www.amazon.com/gp/product/158542 ... oding=UTF8

Siaip jei jau kalbeti apie knygas, tai ju yra tokia galybe, taciau jos taip pat labai brangios... Kartais reikia suktis su e-knygomis, nes visu knygu nesusipirksi.. Beje, Lietuvoje yra problema su ju gavimu - pvz. uz zurnalo storumo knyga - "Squadron - Signal" apie koki F-15, su parsiuntimu i Lietuva, paliksi 80Lt. Daug.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Ramzes rašė:
Corsaire rašė:
... suzinojau matematikos valstybinio egzo rezultata. Gavau 96%...

OFFtopic: Sveikinam! :wink: :)

Į viršų  

Vartotojo avataras

profesionalas rašė:
bravo!!!!! =D>

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Corsaire, tikrai sunuolis, matematika labai svarbus egzas, o ypac kad tiek gavai, tai jau i daugeli specialybiu gali zvalgytis (na nebent i kokia VU ekonomika visi panasus turi buti, ar i kokia Rygos ekonomikos instituta), bet kiek suprantu, tu labiau technikos megejas, tad linkiu ir fizika panasiai pavaryti ir viskas bus ok. Na o del tos knygos uz 100$ tai as jos tikrai nepirksiu :D dar daug buteliu reketu priduoti, kol as ramia sirdim knygai, kuri ne pirmo reikalingumo isleisciau. As taip pat galvojau apie ta maisyma su trim pagrindinem, juoda ir balta. Reikes pameginti.
Beje dekuj uz pagyrimus, aisku malonu girdeti kai pasakoma, jog modelis gerai klijuojamas. Na bet realygeje siek tiek akivaizdziau matosi klaidos. Ypatingai fotikas sunkiai uzfiksuoja briaunu ir pacio modelio spalvu skirtumus.
Na dabar dar vienas klausimas "OT". Cia gal labiau Bestia ar Rychka galetu atsakyti (aisku ne tik jie), ar mustukai is www.moduni.de geri yra. Ziurejau, mastau gal nusipirkti nu 1mm iki 6mm. Manau pradziai uztektu, gal dar ta skriestuva, bet cia nezinau dar. Ir vat mane kaina kaip ir tenkintu (1.49eur.), bet kaip kokybe su jais, ar nebus taip, kad po keliu menesiu vel pirkti teks (naudojant protingai, no ne su didziule jega)?
Dekoju visiems, jog sekat mano tema, man tai tikrai svarbu, kitaip nedeciau i si foruma.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Sveiki dar karteli, kol kas nemesiu tai ka nuveikiau, kai bus siek tiek daugiau. Vis dar tebegalioja mano prasymas ir del moduni.de kirstuku, jei kas zinote, pasidalinkit patirtim, na bet si posta sasau vel del spalvu maisymo. Kokios tiksliai trys spalvos dominuoja ju maisyme. Kiek zinau tai raudona nera ta paprasta ryski, atrodo labiau i vysnine uznesanti, ar klystu? o taip pat ne melyna, o zydra. Bet cia kazkur esu tik girdejes ir nieko konkretaus. Kokios tiksliau turetu buti. Sendien siek tiek bandziau pamaisyti naudojama modelio briaunu dazyme spalva (26) pamaisiau su pasenusia geltona. Ka tiksliai neatitaikiau, bet bent supratau kame reikalas. Nr 26 yra siek tiek per tamsi, taciau tos pacios rusies spalva, todel arba ja su balta reikia pasviesinti arba su geltona. Siuresiu kai isdzius kas gausis.

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 17:45

Vartotojo avataras

Rychka rašė:
Sveikas Dovaldai,

Na su spalvom tai nera taip kaip tu sakai... Nelabai ka primaishysi su tom triem spalvom. Bet jei idomu tai pasakysiu Raudona-Purpurine, Melyna-Dangaus zhydrumo, Geltona-Kobaltas (jei tiksliai pavadinima atsimenu). Klausymas. su kokiais tu dazhais maishai?

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 17:45

Vartotojo avataras

Corsaire rašė:
Sveiki,

Rychka, cia as Dovaldui prisnekejau, kad nepirktu visokiu knygu apie maisyma. Gal ir klydau.. Taciau manau, kad uztenka paprastai maisyti is to ka turi ir stengtis atitaikyti spalva. Su patirtimi, tas netikslumas mazes. Na o lenkai kiek kitaip daro. Jie neperka knygu, bet nusiskanuoja modeli, paima reikalinga spalva, su Photoshopu nustato spalvu proporcijas ir jas susimaiso :)

Na o dabar ne apie spalvas, o apie dazus. Rychka, papasakok trumpai kokius dazus su kokiais gali maisyt? Kurie maisosi gerai, kurie visai nesimaiso (kaip kad aliejus su vandeniu :D)?

Tiek. Aciu is anksto Rychkai. Sekmes! ;)
--

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume