Pagrindinis diskusijų puslapis » Lietuviški Group Build'ai » 2-asis lietuviškas Group Build'as (technika Lietuvoje) » Dalyvių modeliai Nr.2

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 19:01

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Dovaldas rašė:
jei nesunku, pasakyk keleta rusu modelizmo saitu. Kazkaip as labiau lankausi vakarietiskuose puslapiuose, taciau jie man nepatinka todel, kad retai kada ka gaminasi patys, perka, perka ir perka. O is rytieciu taip lengvai pinigo neisviliosi, todel prisigalvoja ivairiu technologiju.
Beje kokias medziagas zadi naudoti dioramoje? Kaip suprantu pas taves turetu buti koks tai sandelys, kuriame taiso si tanka ar pan? Jei neturi didziuliu paslapciu, tai rodydamas savo darbo progresa viska detaliai aprasyk :D Busiu dekingas

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 19:02

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Tikrai nebus paslapčių, o kas neaišku, tikiuosi kad žmonės paklaus :)

Šiaip kad daug lankyčiausi po įvairius saitus- taip nėra- vis laiko trūksta. Dauguma nuorodų duoda forumiečiai, kad ir čia : http://www.modelizmas.com/forumas/viewtopic.php?t=188&start=0

Dažniausia pasileidžiu yandex.ru ir dedu paiešką pagal man reikiamą temą.
Naminiam kopiuteryje berods liko bookmarkas su griaučių jpg. Idesiu vėliau, kad nereiktų ieškoti.

O siužetas pas mane rutuliosis ant vandens telkinio kranto- mechanikas krapšto variklį, šaulys tempia vandenį. Dabar jau išpjoviau reljefo ruošinį iš putų polistirolo, bandysiu apklijuoti popieriumi, ir pažiūresim, ka ant viršaus pasodinsim, ir kas išaugs :))

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Darius rašė:
O siužetas pas mane rutuliosis ant vandens telkinio kranto- mechanikas krapšto variklį, šaulys tempia vandenį. Dabar jau išpjoviau reljefo ruošinį iš putų polistirolo, bandysiu apklijuoti popieriumi, ir pažiūresim, ka ant viršaus pasodinsim, ir kas išaugs :))

Veliau jei reikia galesiu imesti (jei rasiu) nuoroda, kurioje apie vandens gamyba siek tiek uzsimenama. Tai gana tikroviskai vandeni gamina is epoksidiniu kliju, taciau konkreciau viskas ten turetu buti parasyta :D

Į viršų  

Vartotojo avataras

Ultramix rašė:
Sveikas Dariau,

Įspūdingi žmogeliukai..!!! :wink: :) Tikrai gaunasi tau labai puikiai jie..Man ir pačiam teko dirbti su tuo modelinu. Kad trupa tai tikra teisybė, bet su juo ir nemažai gero galima padaryti..Tai sėkmės dioramos gamyboje..Įdėmiai seksiu.. :wink:

Į viršų  

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Ačiū, ačiū, bet pačiam visuomet norisi kažko daugiau nei pagamini.

Dar viena pastaba dėl modelino, su kuriuo dirbau - pakietinus sudžiuvusį modelina su superglue, vaizdas geresnis- mechaniko su superglue netepiau, o šaulys nuteptas. Ir dažai, po to, man atrodo, geriau džiuvo.

Griaučių .jpg radau forumiečio Tomazo (http://www.modelizmas.com/forumas/viewtopic.php?t=420) nurodytame puslapyje http://chen-la.com/files/files.html.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Corsaire rašė:
Sveikas Dariau,

Sauni ideja ir sauniai igyvendinta! =D> Lenkiu galva :) Siaip, figuru gamyboje, panasiai kaip ir piesime reikia labai isstudijuoti sandara. Gerai kad apziurejai skeleta, taciau iskilo klausimas, ar apziurejai skeleta is profilio? Truputi truksta zmogeliukams islankstymo. Uzpakalis ir mentys turetu buti labiau atsikise atgal. Siaip proporcijas pagavai, viskas ok ;) Kad aiskiau butu dar reiketu tau pasiziureti raumenu ishsidestyma (na raumenini zmogaus piesini is visu pusiu).

O dar pasiulyciau pabandyti figuras padrybrushinti ir pawashinti. Mastelis nemazas, todel pritruks to efekto ;)

Klausimas: Tas rankas litavai? Su lituokliu ishraitei pirstus ir t.t.?

O siaip kuo tuoliau tuo tu mus labiau stebini! Liuks :) =D>

Tiek. Sekmes! ;)
--
P.S. Gal kas zinote kur butu galima pamatyti storesnio zmogaus formas? Nes nedarysi visu figureliu tokiu kaip Romenu olimpijadininkai ar Herakliai. Juk ivairiu zmoniu buna :P

P.S.S. Jei domintu tave, Dovalda ar dar kanors, turiu nemazai e-literaturos apie zmogaus anatomija (tuo paciu ir piesima) ir figureliu (na ir dioramu) gamyba :) Reikes dar paieskoti apie dinamiska zmogaus piesima.
Stiliaus kazka tokio:
Paveikslėlis

Į viršų  

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Corsaire rašė:
taciau iskilo klausimas, ar apziurejai skeleta is profilio? Truputi truksta zmogeliukams islankstymo. Uzpakalis ir mentys turetu buti labiau atsikise atgal.

Liuks, Corsaire, iškart matyti, menininko akis ;) =D>
Pastebėjai tai, ko nesugebėjau "pagauti" aš. Reikės pažiūrėti, gal ką pavyks pagerinti uždedant špakliaus. Tik negarantuotas, ar toje vietoje nereikia nuskusti dažų.

Dėl padažymo- tai dar ne pabaiga, galvojau dar dėti kelis sluoksnius pagrindinių dažų ir pašviesinti atsikišusias dalis.

Papildau, nes praleidau Corsaire klausima apie plaštakas:

Jos nelituotos.
Imama 5 lydmetalio gabaliukai. Iš 4 formuojama puokštė- plaštaka su keturiais pirštais. Penktasis gabaliukas apvyniojamas panašiai ties ta vieta, kur yra riešas ir iš likusio galiuko padaromas atsikišimas - nykštys.
Tuomet su replemis suspaudžiu delną, kad būtų lygesnis, su pincetu palenkiu pirštus. Kai gaunasi kažkas panašaus i plaštaką, užlašinu lašelį sumermomento (superglue) ant riešo išorinės pusės. Kai sukietėja, patikslinu pirštus, apkarpau kad būtų reikiamo ilgio. Po to patepu su momentu - jis kaip guminis, ir galima sakyti, imituoja odą. Ypatingai reikia atkrepti dėmesį į tarpą tarp nykščio ir plaštakos.
Mano pirštų lenkimas gavosi per daug apvalus, manau, reikėjo truputį padildyti.Mano pincetas gana storas, ir neišėjo palenkti taip kaip norėjau.

Dar viena klaida, kurią padariau, ir dėl kurios ilgai vargau- vielą nykščiui vyniojau ties krumpliais, bet tuomet plaštakos briauna atrodė labai negražiai- realiai ties mažyliu pirštu juk jokio išsikišimo nėra. Teko karpyti ...

Šiaip antrą kartą darant, ko gero jau imčiau ir lituoklį, tačiau norėjosi padaryti kaip paprasčiau, kad šiuo metodu galėtų pagaminti ir nelituojantys žmonės.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Dovaldas rašė:
Corsaire rašė:
P.S.S. Jei domintu tave, Dovalda ar dar kanors, turiu nemazai e-literaturos apie zmogaus anatomija (tuo paciu ir piesima) ir figureliu (na ir dioramu) gamyba :) Reikes dar paieskoti apie dinamiska zmogaus piesima.
Stiliaus kazka tokio:
Paveikslėlis

Literatura tikrai mane domina, manau ir ne tik mane viena, kad ir kiek skaitytum foruma, knygoje mintys isdestytos nuosekliau ir aiskiau, lengviau isisavinamos. Tik vat cia iskyla problema, kokiu budu visa tai is taves "atimti" :D Su Dariumi tai be problemu jus. O tai gal tu tas knygas turi elektroniniam formate?

Į viršų  

Vartotojo avataras

Ultramix rašė:
Man taip pat būtų įdomu pasakaityti literatūros apie piešimą, dioramas ir pan. Jai turi e-formate galima pasidalinti su visais, jai ne manau neiškiltų sunkumų mums susitikti.. :wink:
Tai tiek..

Į viršų  

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Kolegos Bestijos dėka modelis atsirado rusų DISHOW konkurse :

http://www.dishmodels.ru/gshow.htm?p=1841

Didelis dekui, Bestijai !!!! :)

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę