Pagrindinis diskusijų puslapis » Lietuviški Group Build'ai » 2-asis lietuviškas Group Build'as (technika Lietuvoje) » Dalyvių modeliai Nr.2

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 19:06

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Ramzes rašė:
http://www.dishmodels.ru/gshow.htm?p=1841

Laikyk ;) O nominacija - "Karton".

Į viršų  

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Malonu, kad kai kas domisi mano modeliu dishow konkurse :))

Corsaire parodyta diorama tikrai graži. Dėl epoksidinio vandens, tai manau, man gali būti 2 problemos

1. Spalva - man reikalingas skaidrus vanduo, o tokios epoksidinės dervos kilogramas kainuoja apie 100 lt. (senukuose)
2. Tūris - aš galvoju užpildyti visą likusį kampą iki tiltelio apačios, kad susidarytų "vandens" sluoksnis. Abejoju, ar epoksidinė derva taip gerai sustingtų visu tūriu, o ją sluoksniuojant susidarytų ruožai.

Pas rusus, menininkų parduotuvėse, kiek mačiau, yra įsigyti "guminio" vandens- jis naudojamas , pvz, puokštėms ruošti -
http://www.lasso.com.ru/view_pages_1.php?menu=92&print=1
Vat idomu tik, kiek jis kainuoja :))

Į viršų  

Vartotojo avataras

Corsaire rašė:
Idomu kur gauti. O kainuoti neturetu labai daug, nes tada puokstes butu neiperkamos :? Vienai puokstei ne taip ir mazai jo reikia.

O Dariau, bet juk toje mano rodytoje dioramoje, zmogus naudojo skaidria epoksidke ir jos ne taip mazai pyle. Matyt sustingo. O visas nesvaraus vandens efektas isgautas ispurskus dugna aerografu ivairiais atspalviais. Manau turetu tikti epo derva tikrai :). Pala, o kaip padaro "jurines" dioramas?

Beje, vandeniui naudojama tik derva ar ir klijai imaisius kietikli?

Į viršų  

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Manau be kietiklio nieko nesigaus- kaip buvo medus, taip ir liks- pas tevuka bidonelis stovejo laikrashiu uzdengtas gal kokius 3 metus- nesustingo.

O palyginus kiek toje dioramoje epoksidkes pilta, tai tikrai nedaug. Siaip vienas ish variantu epoksidke, jei niekas nepavyks, reikes aukotis :))

O del to skysto vandens imitatoriaus, tai reikia dailininku klausti, gal zhino.. (Rycka, aūūūū ... :)) Dar reikes susirasti dailininku krautuvele Kaune, kur sepijos gauti .....

Ir, zhinoma, skysta stikla pabandyt.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Pranas Sungaila rašė:
Pas mane, būrelyje, buvo toks atsitikimas; vaikis nutepė laivo korpusą epoksidine derva ir laukia, kada sukietės. Savaitę laukia, dvi, tris... O ji, žaltys, nekietėja. Ketvirtos savaitės pusėje pamatė, kaip stalo kaimynas į dervą įpylė sukietintojo. Ir buvo užduotas klausimas, kuris viską paaiškino ir visus smagiai prajuokino:" Tai į šitą reikėjo dar ir šito įpilti?!"
O jūrines dioramas aš darau iš medžio glaisto ir paskui dažau modeliniais dažais. Manau, kad dauguma jūrinių dioramų taip pat (arba su epoklijais) padarytos. na, gal dar ir skystą stiklą naudoja, kai reikia forštevnio sukeliamą skaidrią bangą padaryti. Bet sausuminei dioramai aš naudočiau tik skystą stiklą su dažytu upelio ar ežeriuko dugnu. reikalas tas, kad epoklijai, kad ir kokie skaidrūs būtų, duoda gelsvą atspalvį.
Tai tiek

Į viršų  

Vartotojo avataras

demox rašė:
corsaire, tavo duotame paveiksliuke ten buvo epoksidine skaidri derva? kiek kainuoja?

---

http://www.luckymodel.com/scale.aspx?it ... DS%20C1211
vandens imitacijai

Į viršų  

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Nu ir brungus gi tas luckymodel vanduo.....

Tai va, sėdžiu aš prie tos dioramos, ir galvoju, na kokio velnio mane nešė i tas galeras ? ](*,) :roll: Jau buchiau koki modeli ipusejes GB3, o čia vis su tuo pačiu krapštausi.

Keletas papildymu dioramoje. (Tankas vis dar neapdulkėjęs).

Paveikslėlis Paveikslėlis

Ko gero, belieka išspręsti vandens ir stiklų klausimą, ir tuomet temą bus galima uždaryti.

Į viršų  

StandartinėParašytas: 29 Kov 2014 19:07

Vartotojo avataras

Corsaire rašė:
Sveiki Dariau,

Pasirodo sis modeliukas nebebus mano konkurentas dishow konkurse, nes jie neperseniausiai suskirste kartoninius modelius i dvi dalis. Cardboard ir Cardboard (AFV) - i pastaraji ikelta Jusu renushke ;)

Tiek. Sekmes! ;)
--

Į viršų  

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Ačiū Bestijai už informaciją.

Neilgai pabuvau pirmoje vietoje- dabar sėdžiu antroje :)

Į viršų  

Vartotojo avataras

Corsaire rašė:
Sveiki,

Dariau, po mano balso, tavo renukas susigrąžino pirmąją vietą :) Maniškis netaip patinka liaudžiai. Dabar tik 7.

O be to norėčiau padėkoti Bestiai, už mūsų modelių agitavimą šiame forume. Ačiū kad rūpinatės ;) Jūs labai daug padarėte šio forumo ir jo dalyvių labui (vien man kiek).

Tiek. Sėkmės ;)
--

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume