Pagrindinis diskusijų puslapis » Lietuviški Group Build'ai » 3-asis lietuviškas Group Build'as (WW2 Vokietija) » Dalyvių modeliai Nr.3

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 03 Bal 2014 20:56

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

demox rašė:
Kokio galingumo mikrosopa naudoji? :shock:

Į viršų  

StandartinėParašytas: 03 Bal 2014 20:56

Vartotojo avataras

Daimyo rašė:
Fantastika, išties nerealu! Taip ir toliau. O dėl nuotraukų, tai ar su išlaikymu fotkinai? Nes pas mane išlaikymas 1,3 sek. Fotkinta prie dienos šviesos, langas iš šono.

Į viršų  

StandartinėParašytas: 03 Bal 2014 20:57

Vartotojo avataras

Corsaire rašė:
Sveiki,

Ačiū visiems aukščiau pasisakiusiems :) Labai malonu.

Daimyo - mano fotike neįmanoma nustatyti išlaikymo (nebent koki ISO, AWB, expoziciją ar ten kokybę/rezoliuciją). Pats fotikas tada nusistatė sau 15ms (ar dar kiek, priklausomai nuo aplinkybių).

Čia truputi papasakosiu apie "šiltnamio" gamybą.

Tiksliai išpjautos dalys, nudažytos briaunas, bei kitkas, kas mano manymu (dėl mano/GPM'o kaltės) neturėtų matytis, bet matysis. Turiu galvoje tos spalvotos detalės vidų palei langus. Mat užklijavus iš vidaus tą "apmušimą", gali persišviesti balta iš apačios.
Donatas minėjo, kad bandys visą nosį (visu tuos kokius 10cm) lietis iš plastmasės. Aš einu "stiklinimo" keliu ir liesiu tik nosies galiuką. Gali tekti (jei niekaip kitaip nesigaus) net ir panaudoti briauna-prie-briaunos klijavimo metodą. Žiūrėsim kaip seksis :) Tai tikrai laabai sunki vieta, ir tai man yra rimtas išbandymas.

Paveikslėlis

Španhautas.

Paveikslėlis

Labai patiko ta aviacine klijuotė. Tokios detalės iš kartono absoliučiai nieko nelaikytų. Sulūžinėtų beklijuojant į sekciją. O ir mediena lengva apdirbti. Taigi dirbam: vidų belekaip negražiai išpjoviau, o išorę iškirpau palikdamas rezervą už juodos linijos (nekirpau per liniją). Po to išorę prišlifavau iki linijos (kaip matyti pas Donata), o vidų apdirbau su grinderiu. Po to viską nudažiau - ir turiu gražų, bei TVIRTĄ formerį :)

Donato "prišlifavimas":

http://img135.imageshack.us/img135/331/044cp2.jpg

Pažiūrėkite koks jis gaunasi tvirtas (paspauskite ant paveikslėlio, nes čia filmukas). Palaukit kol jį pilnai užkraus ir tada žiūrėkit, nes kitaip gali striginėti.

Paveikslėlis

Ir galiausiai pasidariau variklių valdymo skyrių. Sudėjau rankenas ir "įstiklinau" instrumentus anksčiau minėtu būdu.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Tiek. Sėkmes ;)
--

Į viršų  

Vartotojo avataras

Pranas Sungaila rašė:
O ar nenori savo "šiltnamio" nosies pabandyti pasidaryti mano prie "Vėtros" aprašytu valčių gamybos būdu. Juo buvo išspaustas "Su-2" bokštelis. Šio modelio nuotraukų paieškok mūsų parodos priststymo nuotraukose.
Tai tiek

Į viršų  

Vartotojo avataras

Rychka rašė:
Na as senai besilankiau ir matau, kad daug praleidau. Tu sakydavai apie mano kruopstu darba, taciau tai ka as cia matau, tai nera tokio zodzio apibudinti tavo prestizinio darbo. Supper :shock: :shock: :shock: Tu tikrai sokiravai mane ir kogero visus cia esancius. Saunuolis !!!
O dar nei tema noriu pasakyti: Labai dziugu, kad daugelis is esanciu forumieciu ir modeliuotoju stengiasi kuo ispudingiau ir geriau padaryti savo modeli.

Į viršų  

Vartotojo avataras

demox rašė:
Kam isvis gaminti jei nesistengi padaryti kuo graziau.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Corsaire rašė:
Rychka, labai ačiū už tokius žodžius :)

Pranai, planuoju lietis tik tą patį apvalų nosies galiuką su savo liejimo įtaisu. Tačiau išnagrinėsiu ir jūsų būdą.

demox rašė:
Kam isvis gaminti jei nesistengi padaryti kuo graziau.

Labai teisinga fraze :) Bet velgi, reikia kazkokias ribas uzsideti (na nors truputi), nes modeli pragaminsi visa amzinybe :) Siuo klausimu pasiziurekite mano pirmuosius postus sioj temoj.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Donatas rašė:
Na, Corsaire, tavo lygis tikrai varo į neviltį. Kai jau fotoaparatas makro režimu neberodo netikslumų tai...šakės. Važiuosiu ir aš pas tave, kad padėtum Kauno parduotuvėse atnaujinti įrankius, nes su esamais tai iš principo negalėsiu priartėti prie tokio mikro lygio. Dėl pačios konstrukcijos ir detalių tai tikriausiai reiks tiesiog priimti ir panaudoti tavo atradimus, juolab kad dabar ir neturiu galimybės gilintis. Ką aš matau keistino ir keisiu, tai aukštumos vairų pakaba. Jų sukimosi ašis iš tikro pastumta į galą, manau, tam, kad atsirastų aerodinaminė vairų kompensacija. Jei jau GPM daro besilankstančius vairus, tai galėjo tai padaryti teisingiau. Posūkio vairo pakabinimas man irgi nevisai aiškus. Na tik aš aktyviau įsijungsiu vėliau, dabar galiu tik stebėti tavo darbą.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Corsaire rašė:
Sveiki,

Ačiū Donatai :) Dėl tų aukštumos vairų, tai jau viskas. Pas mane jie padaryti :oops:

Buvau parašęs šį postą, bet jis kažkur prapuolė. :x

EDIT: :lol: :lol: , pasirodo, aš tą postą parašiau Donato temoje. Štai ką reiškia, kai klijuojami du vienodi modeliai

Taigi. Savaitgalis baigėsi. Kitą savaitę grįžtu į mokslus. Panašu, kad modeliams teks mažiau laiko, nes turėsiu atsigriebti po prasirgtos savaitės (buvo man čia kažkoks virusas, gal gripas, tačiau išsigydžiau su antibijotikais). Gera patinginiauti :) Nors savaitės pradžioje, kai buvo daug temperatūros, tai neturėjau nei noro, nei jėgų dirbti.

Taigi pabaigiau pirmąją sekciją. Tik dar neišvaliau langų. Kai viską baigsiu - išvalysiu. Beje, pasisekė išvengti SuperGlue garų. Kol klijai džiūvo, pučiau šaltą orą su fenu, kad tuos garus nupūsti šonan. Tik nebandykit su šiltu fenu, nes išlankstys visus stiklus :)

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Čia pridėjau tą sėdyne su pedalais (dar nepriklijuota).

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Tiek. Sėkmės ;)
--

Į viršų  

StandartinėParašytas: 03 Bal 2014 20:58

Vartotojo avataras

Ultramix rašė:
Be žodžių.. :) =D> =D> =D>
Stiklus suklijavai puikiai.! Neturiu daugiau ką pridurti. Sėkmės toliau darbuojantis. :wink:

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume