Pagrindinis diskusijų puslapis » Lietuviški Group Build'ai » 3-asis lietuviškas Group Build'as (WW2 Vokietija) » Užbaigti GB3 dalyvių modeliai

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 23 Bal 2014 22:20

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Gabrielius rašė:
Galiu tik pagirti Donatą, nes matosi, kad įdėta ne tik daug darbo, bet ir nemažai "inžinerinių" sprendimų. Tai jau daugiau, nei tiesiog modelio surinkimas.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Donatai, nesupykite, bet pirmiausia, ką pagalvojau pamatęs jūsų nuotraukas, buvo "išprotėjęs diedas" :))
Tikrų tikriausias vokiškas tikslumas... Nori nenori, o reiks Jūsų patarimus ir technologijas išbandyti. Ačiū, kad parodote jas visiems. =D>

Į viršų  

Vartotojo avataras

robertas rašė:
sveiki,na jau čia aukštasis pilotažas,labai gražus modelio surinkimas =D> =D> =D>

Į viršų  

Vartotojo avataras

svajuz rašė:
A-joooo... :shock: Bravo. Konkurentai tyli ir nervingai rūko :lol:

Į viršų  

Vartotojo avataras

Donatas rašė:
Epitetą "išprotėjęs diedas" su malonumu priimu kaip rimtą pagyrimą. Visi čia mes mažumėlę išprotėję. O mano žmona supranta tai visiškai tiesiogiai ir labai susidomėjo, kas gi tas jos vienmintis.

Į viršų  

StandartinėParašytas: 23 Bal 2014 22:21

Vartotojo avataras

Darius rašė:
O vienmintis- biškį mažiau išprotėjęs diedas kilimo nuo Kupiškio (beveik kraštiečiai) ;)

Į viršų  

StandartinėParašytas: 23 Bal 2014 22:21

Vartotojo avataras

Donatas rašė:
Toliau eilė varikliams. Gera leidėjų idėja žymėti detales ne tik skaičiais, bet ir grupuoti pagal paskirtį, sparnų visas detales žymint viena raide, liemens kita, variklių dar kitaip ir t.t. Taigi variklio detalių susidaro nemažai ir kad būtų aiškiau kas prie ko tai iškirpau ir sulanksčiau visas iš karto. Nieko iš pradžių nekeičiau, tik padariau vietą propelerio ašiai (pažymėta). Šitam modelyje beveik nėra vietų kad kas nors neatitiktų, bet tą ištisinį karkasą teko vėliau pritrumpinti. Pastebėjau, kad taip būna beveik visada, kai naudojama tokia konstrukcija, pav. laivuose ir kai kada lėktuvuose. Kažkaip pritrūksta "odos".

Paveikslėlis

Kiek matosi įvairiose lėktuvo nuotraukose, variklio gondolos priekyje tuoj už propelerio yra 10 apvalių kiaurymių, o pas mus tik 8 (pažymėta).
Dar man nepatiko labai jau komplikuota radiatoriaus konstrukcija ir ypač neišraiškingos grotelės (žaliuzės). Nuotraukose matyti, kad jos tamsios ir yra žymiai giliau įstumtos. Taigi šitą vietą truputį pakeičiau, kaip matysit toliau.

Paveikslėlis

Prasėdėjau prie variklių beveik savaitę. Išėjo neblogai, bet gal konstrukcija galėtų būti paprastesnė.

Paveikslėlis

Po variklių padariau važiuoklę, tik nepadariau nuoseklesnių nuotraukų, tik jau su ratais. Ratus visada tekinu iš kietos gumos ir įpresuoju guolius. Tą procedūrą esu daręs jau daug kartų, tai netikėtumų man čia nėra.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

O čia jau yra ir važiuoklė ir įstiklinta kabina, tik dar tuščia ir nepriklijuota, o tik įsprausta tarp sparnų.

Paveikslėlis

Tai va toliau ir bandysiu parodyti, kaip priėjau prie tokio gyvenimo.
Iš anksto atsišviečiau keletą egzempliorių detalių ir pasidariau iš pradžių popierinį, o pagal tą ir medinį šablonus. Tas žiedas tam, kad tiksliau nukopijuoti tarpinį pjūvį.

Paveikslėlis

Čia man susidarė neatitikimas - stiklo rėmo pati višutinė juostelė turi eiti per vidurį, o gavosi ne taip. Ant popierinio šablono matosi perklijuota. Taip pat perkeičiau ir originalą. Taip ir nesupratau, ar aš ką ne taip padariau, ar projektuotojai suklydo. Kas darysit ateity, išsiaiškinsit.

Paveikslėlis

Nutariau daryti įstiklinimą iš dviejų dalių - perpus viršutinės ir apatinės. Čia ruošinys prieš pamerkiant į verdantį vandenį. Atleiskit, kad nepafotografavau detaliau, gal kitą kartą išeis.

Paveikslėlis

Čia matosi dvi likusios įstiklinimo "pusytės", kurios buvo atsarginės. Pasiruošiu tokių visada keletą, nes pasitaiko visokių defektų. Taip pat čia jau įstiklintos dvi priekinės kabinos sekcijos. Corsaire jau seniausiai sakė, kad yra problema jas sujungti. Aš nutariau toje vietoje įdėti siaurą duralio žiedelį - ir kaip jungimo elementą ir kaip formerį.

Paveikslėlis

Priekinė sekcija. Žiedelis pačiam prieky iš aviacinės klijuotės.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Sekcijos sujungtos:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Jūs kaip norit, oaš jau skrendu Londono bombarduoti:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Apibendrindamas galiu pasakyti, kad man pavyko išlaikyti geometrines kabinos formas ir proporcijas, bet gėdingai susimoviau dėl darbo švarumo. Iš toliau viskas gerai, bet kai pažiūri atidžiau, tai o, vargeli...

Į viršų  

StandartinėParašytas: 23 Bal 2014 22:22

Vartotojo avataras

bitute123 rašė:
Man labai įdomu , gal ir durnas klausimas ,bet ar ratai sukasi?

Į viršų  

Vartotojo avataras

Donatas rašė:
Mano modelių visi ratai ir propeleriai sukasi.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Antanas Povilaitis rašė:
Puiku Donatai.Plojimai, laurų vainikai ir t.t..Modelis jau tvirtai atsistojo ant kojų. Žiūriu į tuos puikius techninius sprendimus ir galvoju, ar ne laikas Donatai peržengti tą ribą tarp "popierinio" modelizmo ir tiesiog "modelizmo".Manau esi ją jau priėjęs.Ir sekantį modelį daryti jau su sakykim el.varikliu, įtraukiama važiuokle, veikiančiais eleronais ir posūkio vairais.Panaudoti radio valdymą nuo kokio, pradžiai nebrangaus, automodeliuko-žaislo. Nes kaip suprantu kuo toliau tuo labiau norisi daryti modelį, kopiją ar kaip tą vadinti, o ne vien tobulinti popieriaus klijavimo įgūdžius. Tuo labiau kad įsisavintos technologijos tą jau leidžia padaryti. Toks modelis jau galėtų demonstruoti judėjimą ir manevravimą pakilimo taku, šviesas ir t.t.. Aišku galima ir be radio valdymo.Panaudoti kokį kitą programinį mechanizmą. Na bet čia detalės. Būtų laaabai įspūdingas modelis.
Po truputį, po truputį ir sukurtum.Kaip? :oops: :lol: :?: :idea:

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume