Pagrindinis diskusijų puslapis » Lietuviški Group Build'ai » 3-asis lietuviškas Group Build'as (WW2 Vokietija) » Užbaigti GB3 dalyvių modeliai

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 23 Bal 2014 22:22

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Donatas rašė:
Ačiū už gerus žodžius, Antanai. Na pasvajoti tai galim apie daug ką, tik tada jau pereitume į tą lygį, kaip Golfiečio reportažuos. Pirmiausia tam neturiu pinigų (ypač dabar, kai vaikai vienas po kito išeina studijuoti). O ir techniškai tai aš tikrai ne toks jau pasikaustęs. Kaip dainuodavo Vysockis, "Krome mordobitija nikakich čiudes"...Kas rusiškai nesuprato, tai ir nereikia...

Į viršų  

Vartotojo avataras

svajuz rašė:
Aina piaklon! Nu nerelei čiotkai! Kabina vapščie zašibys! Atsiprašau už nenormatyvinę leksiką, bet išsprūdo... Respect! :wink:

Į viršų  

Vartotojo avataras

Antanas Povilaitis rašė:
Dėl vaikų tai žinau.Mano irgi du studijuoja. Na o dėl techninės dalies tai tik nesikuklink. Pats žinai, ne toks velnias baisus kaip jį piešia. O ir pagalbos tikrai sulauktum. Tikrai tuo tikiu. Taip sakant kortos pačiam į rankas. Ir galų gale.Vieną kartą gyvenam.Svajot tai svajot. :idea: :lol:

Į viršų  

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Fantastika .... O "stiklą" užtenka įmerkti į vandenį ir plastikas pats aptraukia ? Ir plastikas koks ? "Bambalinis" ? :))

Į viršų  

StandartinėParašytas: 23 Bal 2014 22:23

Vartotojo avataras

Donatas rašė:
Dariui: Taip, būtent pats nuo karščio aptraukia šabloną. Ne visai sėkmingai pasirinkau "bambalį" - nuo Fuldataler mineralinio. Jis nesubraižytas ir be defektų, bet kiek plonesnis ir minkštesnis, todėl vėliau kai kur pats begražindamas sugadinau.
Antanui: Planuoju elektrifikuoti vieną popierinį sraigtasparnį, kad suktųsi sraigtai. O dėl radiju valdomų - tai mano ružava svajonė turėti motosklandytuvo modeliuką ir prie progos pagaudyti termikus vasaromis. Esu pats skraidęs sklandytuvais, tai man labai artima.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Flugzeug rašė:
Labai gerai, kai "stiklų technologija" ir kitos ne mažiau įspūdingos technologijos iliustruojamos "gyvai". =D>

Į viršų  

Vartotojo avataras

vilmis rašė:
Sveiki,aš irgi paklausiu vieno klausimelio su kokeis klijais klijuojate modeli?? Donatai

Į viršų  

Vartotojo avataras

Donatas rašė:
Vilmi, apie klijus jau šiek tiek rašiau anksčiau, kur apie sparnų apklijavimą. Paprastai naudoju PVA iš litrinių indų. Jį reikia praskiesti vandeniu, kad lašėtų. Kur būna kanceliarinėse prekėse nepatariu. Bet kai didelis plotas, tai su PVA reikia atsargiai, nes popierius sudrėkęs raukšlėjasi ir plyšta, aš čia naudojau PVA, bet jau turėjau sunkumų, tai geriau tokiu atveju Moment. Taip pat Moment naudoju kai reikia priklijuoti popierių prie metalo (važiuoklė) ir prie skaidraus plastiko (kabina). Atskirais atvejais prireikia ir Superglue bei Supermoment.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Pranas Sungaila rašė:
:P :twisted: =D> :-({|= \:D/ :go: P-) P-) :veza: :ura: :ura: :ura: ir t. t. Tiesiog nuostabu. Visos šios technologijos jau yra tikrų skraidančių modelių gamybos pagrindas. Tektų tik įmontuoti kokių 5 kubinių centimetrų du vidaus degimo variklius (elektriniai sunkiai "patemptų" tokių gabaritų modelį), perdirbti į mastelį 1:10, sumontuoti radijo valdymo aparatūrą, išmokti valdyti ir... į Lietuvos radiju valdomų kopijų čempionatą. Manau, kad ir dėl prizinės vietos kautis su tokiais šedevrais galima.
Mano nuomonė Donato atžvilgiu lieka ta pati - popierius jį jau varžo. Laikas prie skraidančių modelių pereiti. Ne todėl, kad konkurentas per rimtas, bet, manau, kad nuo nulio šis modelis būtų daug lengviau padaromas.
Manau, kad šio "GB" nugalėtojas jau dabar aiškus. Lieka nedidelė smulkmena: pabaigti modelį.
Tai tiek

Į viršų  

Vartotojo avataras

golfietis rašė:
Pranas Sungaila rašė:
Tektų tik įmontuoti kokių 5 kubinių centimetrų du vidaus degimo variklius (elektriniai sunkiai "patemptų" tokių gabaritų modelį)

Ne i tema truputi.

Laikai, kai RC modeliams buvo naudojami eteriniai varikliai, seniai pasibaige. Dabar elektriniai varikliai pasiekia ZYMIAI geresni galios/svorio santyki, nei bet kokie vidaus degimo varikliai (kitas reikalas yra skrydzio trukme).

As turiu ir naudoju skraidanti sraigtasparnio modeli (elektrini), kuris pats sveria 3 kg ir dar patempia fotoaparata uzkabinta ant jo :)

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume