Pagrindinis diskusijų puslapis » Lietuviški Group Build'ai » 3-asis lietuviškas Group Build'as (WW2 Vokietija) » Užbaigti GB3 dalyvių modeliai

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 23 Bal 2014 22:23

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

Ultramix rašė:
Nuostabus darbas.. =D> =D> =D> Neturiu žodžių, tiesa sakant net negalvojau kad plastikui apsitraukti į formą užtenka verdančio vandens..
:)

Į viršų  

StandartinėParašytas: 23 Bal 2014 22:23

Vartotojo avataras

Donatas rašė:
Nu čia Pranai ir užlenkei. Vietas skirstyti be konkurso pabaigos išvis nelogiška, o ir šiaip mano darbai neidealūs, yra geresnių pusių, bet yra ir silpnų . Man, aišku, malonu, kai pagiria, o dar tu, Pranai, retai kam būni toks dosnus pagyrimais. O gal čia Mokytojo dienos proga, tai ir aš tave sveikinu ir linkiu visapusiškos sėkmės. O gal daugiau forume turim mokytojų?
Taigi nepersistenkim su pagyrimais.
O dėl mano tolimesnio modelistinio likimo - tai labai jau daug pradėtų ar tiesiog apmąstytų projektų, kuriuos norisi pabaigti. Todėl negalvoju kol kas labai smarkiai ką keisti. Na gal ir jums bus įdomu stebėti tokius projektus, kaip B-29, F-14, Me 323 Gigant, Il 28 ir panašius.

Į viršų  

StandartinėParašytas: 23 Bal 2014 22:24

Vartotojo avataras

joryyys rašė:
Žinoma įdomu. Juk tai puikūs modeliai, be to, juos gamins puikus modelistas.

Į viršų  

Vartotojo avataras

Donatas rašė:
Na sveiki dar kartą, žirklių, skalpelių ir teptukų riteriai. Sąžinė graužia, kad taip ilgai nieko neįdėjau, bet esminio progreso nebus ir dabar, nes sekdamas Corsaire įklimpau kabinos tobulinime, o kol nebaigta kabina, negaliu baigti sparnų sujungimo su fiuzeliažu ir bombų liuko.
Iš karto atsiprašau dėl neryškių nuotraukų, ypač kur smulku. Man dar reikia tobulėti šioj srity.
Nuo praėjusio karto prisidėjo išmetimo vamzdžiai ir smulkios detalės ant variklių gaubtų bei važiuoklės gaubtų.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Propelerių kokai ištekinti iš beržo ir uždėti ant guolių. Ilgos metalinės ašys lengvai įsikiša į savo vietas. Žadu ir nęįklijuoti jų, kad propeleriai būtų nuimami modelio transportavimui.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Pasidarau tik vieną koką iš popieriaus dėl pavyzdžio. Matosi atkirpti plieno vielos gabaliukai propelerių mentėms sustiprinti. Kokuose jau įgręžtos skylutės toms mentėms. kokai vieną kartą nulakuoti, kad geriau dažytųsi. Dažysiu šviesiai geltona spalva taikydamas pagal RLM 27. Tamsesnė geltona buvo RLM 04, bet atrodo, kad taikytina pirmoji spalva.
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Piloto sėdynės diržus padariau iš paprasto balto siūlo forumiečių pasiūlytu būdu. Gal tie diržai viena gija per platūs, bet šiaip tai man jie visai patinka, kad galima lankstyti kaip nori ir nesuplyš.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Sagtys iš vielutės, apvyniojant ant smulkaus atsuktuvėlio ir po to perpjaunant skalpeliu.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

O čia nedidelis mano atradimas. Šito modelio labai neišraiškingai atspausdinti prietaisų skydeliai. Tai matė ir Corsaire ir apklijavo prietaisus žiedeliais iš vielos. Aš darau tą patį, tik radau dar plonesnės vielutės ir jos nedažau. Taip ir mažiau darbo ir tas žiedelis priklijuotas gražiai paryškina prietaisą. Priklijuoju juos uždėjęs po lašą lipalo ant prietaiso, todėl kai sudžiūna dar atsiranda blizgesys kaip nuo stikliuko. Žodžiu, Corsaire išradimas tikrai geras.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Nesupratau, kodėl nugarinė prietaisų lentų pusė žymiai mažesnė, bet nebesukau sau galvos ir paprasčiausiai uždažiau kur balta.
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Prietaisų dėžutes kaip mokėjau irgi padariau - daugiausia tai atpjauti dantų krapštuko ritinėliai. Viršutinė prietaisų lenta iš apačios turi tokią perforuotą skardos juostelę. Ją irgi pabandžiau pavaizduoti.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Kai jau buvau padaręs šitiek, maniau, kd nuveikta daug. Naivuolis, dar nežinojau, ką reiškia tobulinti piloto pedalus.
Paveikslėlis

Pilotui po kaire ranka kaip ir visada - variklių valdymo svirtys.
Paveikslėlis

Štai kaip parodytas prietaisų išdėstymas leidinyje Monografie lotnicze Nr 12 (AJ Press, 1993, Gdansk):
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Kam įdomu ir suprantat lenkiškai, galit ir patys pasinagrinėti, kurie prietaisai modelyje yra o kurių nėra. Iš dešinės prie borto blynas - radiokompasas. Prie jo antenos sukiojimo rankena ir dėklas, kaip supratau, signalinėms raketoms.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Piloto pedalų hidraulinius cilindrus susukau iš plono popieriaus.
Paveikslėlis
Piloto krėslas su pedalais, stūmokliais ir traukėmis:
Paveikslėlis
Tas grybukas tai mano pridarytas posūkio vairo trimeris. Jis yra tuoj už piloto sėdynės šalia tokio didelio rato, kuris yra aukštumos vairų trimeris.
Paveikslėlis
Visa piloto sėdynė laikosi ant stambaus cilindro, kuris už piloto baigiasi sudėtinga fermine konstrukcija. To brūzgyno jau nbedarysiu, užteks skersai pagrindinio prijungto mažesnio cilindriuko.
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Šita nuotrauka man įdomi tuo, kad matyti, jog per karą net tvarkingieji vokiečiai nevisada turėjo laiko ar dažų ir buvo tiesiog užtepliotų vietų. Aš čia lenkiu prie to, kad mano teplionės an modelio tai natūralių karo sąlygų atvaizdavimas...
Paveikslėlis

Į viršų  

Vartotojo avataras

Darius rašė:
Galima būtų ką nors pasakyti, bet nėra kaip - atėmė žadą..... :shock:
Variklį kuo nors jau apdorojote, ar jis čia naturaliai taip blizga (nuotraukose iš apačios) ?

Į viršų  

Vartotojo avataras

Antanas Povilaitis rašė:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Į viršų  

Vartotojo avataras

ratilio rašė:
Norėčiau ir aš toks būti, kai užaugsiu ;)
Iki mikrochirurgijos - tik nedidelis žingsnelis belikęs.

Į viršų  

Vartotojo avataras

minde rašė:
ce ne modelis o zveris :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: super :arrow: :idea: nusisauk su duru rankena ](*,) :P :P :P

Į viršų  

Vartotojo avataras

Daimyo rašė:
Sėdynė išties labai detaliai padaryta. Taip ir toliau. :)

Į viršų  

StandartinėParašytas: 23 Bal 2014 22:25

Vartotojo avataras

Ultramix rašė:
Prisidedu prie pagyrų.. :shock: Nuostabiai klijuojamas modelis, sėkmės sužbaiginėjant.! =D> =D> =D>

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume