Pagrindinis diskusijų puslapis » KARTONAS » Kartoninis laivynas

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 18 Vas 2014 20:29

Vartotojo avataras
Vyr. diskusijų administratorius

spyker2 rašė:
Sveiki kolegos,
Greitu laiku (t.y savaitės bėgyje) pradėsiu naują laivelį, tai visiems puikiai žinomas "bebaimis" žinomas ne tiek savo pasiekimais kare, kiek techninėmis to meto naujienomis: tai pirmasis "battleship" tipo turbinlaivis, taip pat kogero pirmasis laivas kurio pagrindinę ginkluotę sudarė tik stambaus kalibro patrankos (10x305mm). Manau kartu su "Victory" tai yra žinomiausi visų laikų anglų laivai.
Paveikslėlis
Leidinį gimtadienio proga padovanojo draugė, apimtis ir detalumas tikrai puikus (žinant kad tai MM). Nepasidrovėsiu pasakyti kad tai "rimčiausias" MM leidinys, bent jau iš to ką man teko matyti. Tiražas: 14000, data: 2009 7-8-9, mastelis, maloniai džiuginantis: 1/200. Modelio ilgis: 80cm
Laivas vaizduojamas 1906-7 metų, kai buvo tik pastatytas. Kiek žinau tai pirmas šios legendos leidimas mūsų mėgstamu 200-uoju masteliu, iki tol buvo tik vokiškasis 250-tas iki vaterlinijos.
Pliusai: puiki spaudos kokybė, puikus detalumas, dažymas ir instrukcijos. visi pabūklai suprojektuoti taip, kad sukiotusi.
Minusai: 9 špangautas stipriai per mažas, kokio 1/230 mastelio, nėra vamzdžių išklotinių, reikia darytis juos nuo nulio :( , nepatiko kopetelių ir laiptelių projektavimas.

Modelį špakliuosiu ir dažysiu, dažysiu visą, nes mano manymu popierius neperteikia metalo išvaizdos ir "šalčio". Laukia tikrai rimtas darbas ir dar tokiam nepatyrusiam laivininkui kaip aš. Bet niekur neskubant per metelius, gal net ne vienerius, surinksiu :)
Iš tiesų truputuka stebina tai, kad tiražas labai didelis, atsiliepimai labai geri, bet niekur nemačiau kad kas nors jau klijuotu šį leidinį, jei kas matėt, pasidalinkit.

Į viršų  

StandartinėParašytas: 18 Vas 2014 20:29

Vartotojo avataras

gede rašė:
spyker2 rašė:
Pliusai: puiki spaudos kokybė, puikus detalumas, dažymas ir instrukcijos. visi pabūklai suprojektuoti taip, kad sukiotusi.

Modelį špakliuosiu ir dažysiu, dažysiu visą, nes mano manymu popierius neperteikia metalo išvaizdos ir "šalčio".
Pats sau prieštarauji :wink: , tai modelis puikus, bet vistiek dažysį, aš dažau dėl to, kad leidinio spalvos-gaidys, tai išeina, kad nėra jau jis labai "puikus" "MM" ir bus "MM", halinskio gi nieks neperdažinėja(imho, bent neteko matyti :roll: ) Įdomu bus pažiopsoti, ką čia sutversi iš šio leidinio, dažant ir pridedant nuo savęs, galima ir iš "MM" kažką +- panašaus į originalą išlaužti, svarbu info medžiagos kaip pavyksta rasti :wink:

Į viršų  

StandartinėParašytas: 18 Vas 2014 20:30

Vartotojo avataras

spyker2 rašė:
gede rašė:
spyker2 rašė:

Modelį špakliuosiu ir dažysiu, dažysiu visą, nes mano manymu popierius neperteikia metalo išvaizdos ir "šalčio".
Pats sau prieštarauji :wink: , tai modelis puikus, bet vistiek dažysį, aš dažau dėl to, kad leidinio spalvos-gaidys, tai išeina, kad nėra jau jis labai "puikus" "MM" ir bus "MM", halinskio gi nieks neperdažinėja(imho, bent neteko matyti :roll: ) Įdomu bus pažiopsoti, ką čia sutversi iš šio leidinio, dažant ir pridedant nuo savęs, galima ir iš "MM" kažką +- panašaus į originalą išlaužti, svarbu info medžiagos kaip pavyksta rasti :wink:

Aš neklausiau kodėl tu dažai visą modelį, aš tik pasakau, kodėl aš modelius (visus) dažau, O popierius metalo neperteikia ir Halinskyje ir MM ir kur kitur, nes tai popierius, o ne metalas, maža to matosi popieriaus sujungimai, aišku tas weatheringas Halinskyje tikrai "apgydo" kai kuriuos modeliuotojus rinktis jų produkciją, tik man įdomu kokias rūdis ir nutrinimus uždėtu 1906 metų laivui, kai jis ir pastatytas 1906 metais. O kad Halinskio niekas neperdažinėja man nerodiklis, jeigu daryčiau modelį perdažyčiau ir jį. Plika nemodeliuotojo akimi žiūrint dažytas modelis visiems bus įspūdingesnis, draugai pamatę mano "Kerče" visi sako "o geras kiti iš popieriaus daro tai nafik...", o kai pasakai kad ir šitas iš popierio tikrai nustemba. Bet tai ne vienintelė priežastis, paprasčiausiai popierinis modelis niekad nebus ilgaamžiškas. Konkrečiai šiuo atveju net ir nežinau ką dar dažyme reiktu keisti: pilkšva spalva su lengvu smėlio atspalviu tikrai viskas ko reikia "Dreadnought'ui, o tamstos pasakimas MM-šūdas, Halinskis-Super tikrai per daug vienareikšmiškas, siūlyčiau pačiam pasidairyti po leidini ar jo scan'us ir pasidalinti nuomone, ką jau tokio geresnio ir "net analogov v mire" būtu padaręs Halinskis.

Į viršų  

Vartotojo avataras

ROJUS rašė:
Man tai visiškai nepatinka dažyti popieriniai modeliai, kičas ir tiek , surinkti nedažant ir neglaistant va čia tai profesionalumas , sujungimai gali nesimatyti naudojant kreideles , tarkim VAN GOGH ar REMBRANDT kurių yra apie 300 atspalvių, taigi siūlau kol nesugadinai MM gerai pagalvoti , nes dažytų niekas nevertins ir prizų nedalins , bent jau šioje e-svetainėje ,jeigu norisi paglaistyti ar padažyti griebk plastiką , o Gede ,aš taip galvoju dar tik treniruojasi ir greitai pamatysime jo naujus klijuojamus modelius eteryje , ne kiekvienas išdrįstų būti toks drąsus ir savo treniruočių ištraukas mums visiems demonstruotų, kas dėl ilgaamžiškumo ,tai popierinių modelių man teko matyti normaliai išsilaikiusių ir 25 metų senumo ir būtent MM nes tais laikais mūsų tėvai kitokių ir nenupirkdavo. Linkiu gero modeliavimo ,kantrybės , nes "valtelė" ne iš paprastujų , kruopščiai padirbėjas gausi PRIZĄ -brangiausią iš karinių laivų modelį pasirinktinai :ura:

Į viršų  

Vartotojo avataras

gede rašė:
spyker2 rašė:
Aš neklausiau kodėl tu dažai visą modelį, aš tik pasakau, kodėl aš modelius (visus) dažau
O čia ir nebuvo atsakymas į klausimą, čia buvo mano pozicija(mintys)

spyker2 rašė:
o tamstos pasakimas MM-šūdas, Halinskis-Super tikrai per daug vienareikšmiškas, siūlyčiau pačiam pasidairyti po leidini ar jo scan'us ir pasidalinti nuomone, ką jau tokio geresnio ir "net analogov v mire" būtu padaręs Halinskis.
Kur čia tas tamsta sakė, kad "MM"šūdas?"Net analogov""Bismarck"-as, arba "Scharnhorst"-as, tai va tu kolega šituos skanus pasižiūrėk, tada ir papliurpsim, kas kiečiau-"MM' ar "AH". Tų "MM" aš pervartęs ir priklijavęs "iki skausmo", gali man čia nekelti jo kokybės...

spyker2 rašė:
draugai pamatę mano "Kerče" visi sako "o geras kiti iš popieriaus daro tai nafik...", o kai pasakai kad ir šitas iš popierio tikrai nustemba.
tie draugai apskritai yra rankose laike klijų tūbelę, ar žirkles?

spyker2 rašė:
paprasčiausiai popierinis modelis niekad nebus ilgaamžiškas.
apačioje foto modelio, kurį klijavau 1995 metais, neatrodo, kad paskutines akimirkas gyvuotu(tik amžiaus dulkių nevalau, jos priklauso prie rariteto), na ir kaip su tuo ilgaamžiškumu? Spėju pradulkės dar tiek, kol kas neišmes šiukšlinėn, kai aš jau su Šv. Petru gramą darysiu prie vartų...

ROJUS rašė:
Man tai visiškai nepatinka dažyti popieriniai modeliai
kai pribaigsiu "Nurnberg"-ą, įdėsiu nuotraukas , kuriose matysis leidėjo duota medžiaga, ir mano surinktas modelis visas perdažytas, tada bus įdomiau diskutuoti :wink:

ROJUS rašė:
surinkti nedažant ir neglaistant va čia tai profesionalumas
gal galima būtų, nors bent vieną pavyzdį(nedažant nė kiek) pamatyti, iš bet kurio pasaulinio tinklapio :roll:?
ką tik pats davei patarimus, kuom briaunas dažyti :lol:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Į viršų  

Vartotojo avataras

ROJUS rašė:
Nu Gede Tu šaunuolis , aš apie 1995 modelius, o kas liečia kreideles ,tai jų panaudojimas kraštų ar siulių retušavimui man tai ne dažymas , tuo labiau ne glaistymas P-)

Į viršų  

Vartotojo avataras

Miezis rašė:
Paveikslėlis

Į viršų  

StandartinėParašytas: 18 Vas 2014 20:31

Vartotojo avataras

ROJUS rašė:
Man toks jausmas , kad Spyker2 po mūsų bla ,bla,bla niekada neišgirsime ,tai yra nepamatysime jo darbų mūsų forume ..................,o plakatas 10 balų :veza:

Į viršų  

Vartotojo avataras

spyker2 rašė:
Cituoti:
nes dažytų niekas nevertins ir prizų nedalins , bent jau šioje e-svetainėje ,jeigu norisi paglaistyti ar padažyti griebk plastiką

Nelabai rūpi ar kas vertins ar prizus dalins. O pasakykite koks skirtumas tarp plastikinio glaistito dažyto modelio ir popierinio glaistyto dažyto? :)

Cituoti:
tie draugai apskritai yra rankose laike klijų tūbelę, ar žirkles?

Nelaike, kaip ir mažiausiai 95 proc. Lietuvos gyventojų. Juk sakiau kad jie paprasti "civiliai" sakantis nuomonę apie taip ką mato ir negalvojantys apie tai, kaip tai pagaminta ir ar sudėtinga tai buvo pagaminti.

Gede, kas liečia tavo laivą tai pats matai: suklijuotas gražiai sutinku, tvarkingai pagal instrukcijas ir švariai, nors nešk į parodą, tik vą būtu įdomu pažiūrėti kaip das dulkes reiktu nuvalyti nuo juodų bortų, kai jos įkibę į trapų popierių. :)
Atkreipk dėmesį į pypkes, suklijuota tvarkingai, tai kodėl tada eina juodos klijavimo linijos, nejaugi jos buvo tikrame laive ? žemiau vaterlinijos vėl vaizdas baisus... Nors ir suklijuota pagal instrukcijas, bet kampuotas korpusas tiesiog rėžia akį. Briaunų dažymas kaip matai irgi gana ryškiai išsiskiria, tai dabar klausimas modeliavimas yra kas?- daryti viską tiksliau pagal leidėją?, ar daryti viską tiksliau pagal originalų laivą ? Tik va klausimas ar originaluose korpusai, pypkes būna kampuoti, o langeliai išpiešti ?

Tikrai nematau prasmės ginčytis dėl kažko, nes vienas kitam tiesos neįrodysim, aš lieku prie dažymo. :)
Čia Kerčės korpuso nuotraukos
http://photo.qip.ru/users/gorlovp/95289010/112110780/

http://photo.qip.ru/users/gorlovp/95289010/104789758/
, nekičinės kaip jūs sakot. :)
http://www.modelizmas.com/forumas/files/naujas_754.jpg
manasis laivas..

Tai pirmas mano laivas, todėl gerai jis atrodyti ir negali, bet manau atrodo kiek dailiau negu to žmogaus, pas mane klaidų daug išvaizda maždaug 5/10, o modeliuotojai nepagirs manęs, bet man asmeniškai vaizdas geresnis už kolegos iš Rusijos, o kadangi modeliuoju sau, o ne konkursams, (kaip kartais atrodo yra pagrindinis modeliavimo tikslas) tai man geriau dažytas laivas.
Vėlgi kas liečia briaunų dažymą, daug modeliuotojų nepataiko gero atspalvio ir gaunasi teplionė, o Dreadnoughte dar ir pagrindinius pabūklus reikės dažyti, todėl dažomas plotas jau leidėjų numatytas nemažas. Pabūklai dažyti visa kita spausdinta, argi estetiška ?

O kas liečia AH ar MM kokybė tai vienoje temoje aiškinai kad AH FW-190 lėktuvo kokybė bus geresnė nei GPM'o gaminio, nors AH dar tik ruošėsi jį išleisti. Tada ir pagalvojau, kad pripažysti tik AH kokybė.

Į viršų  

Vartotojo avataras

ROJUS rašė:
Spyker2 Tu nesinervuok, viskas bus gerai , pradėk klijuoti , o mes "pakritikuosim" :)

Į viršų  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 6 svečių

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Pereiti į:  

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume